

Zelené šneky
Suroviny
- 500 g směsi na chleba (měla jsem vícezrnný)
- 280 ml vody
- 2 lžičky cukru
- 17 g droždí
- 100 g anglické slaniny
- 110 g hladké mouky + troška na podsypání
- Na náplň:
- zbytek špenátu
- strouhanka
- tvrdý sýr na posypání
Postup přípravy receptu
Anglickou slaninu, nakrájenou na drobné kostičky, vyškvaříme na suché pánvi. Pak ji i s tukem vylijeme do pekárny, přidáme tekutiny, sypké suroviny a zapneme program těsto.
Hotové těsto propracujeme, rozdělíme na poloviny a každou rozválíme.
Potřeme špenátem, zahuštěným trochou strouhanky, zavineme a nakrájíme na řezy.
Když vykynou, potřeme je vejcem, posypeme nahrubo strouhaným sýrem a upečeme.
Poznámka
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky
Ohodnoťte recept: Zelené šneky
-
K nakousnutí!
Boďka!
-
Nádhera!
Cathleen, si fakt umelkyňa. Obdivujem Tvoju kreativitu.
-
Juvajuva, to musí být dobrota
+
-
Cathleen
já vím
,jen si představ že já to mám nafocené stejně jako ty
,jako kdyby jsme stáli vedle sebe jen ty jsi plnila špenátem a já zelím
-
Miri, to jsou zelení, ne zelní - ze zelí...mají v bříšku špenát
-
Cathleen
to jsi mě dostala.Mám tu už dva měsíce nafocený recept na zelné šneky a ty jsi rychlejší
.No neva
.Za tu nádheru ti letí bodík a já vím co pak dám jako podobný recept