Růžičkový eintopf

magdalenka Kuchař: magdalenka

Zeleninová jídla 12 názorů

Suroviny

500 g růžičková kapusta
500 g brambor
500 g dobré uzené klobásy
sůl
pepř
majoránka
kmín
cibule
česnek
hladká mouka
kostka bujónu
Maggi
máslo
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očistené ružičky prekrojíme, s kockami očistených zemiakov dáme variť do vody, toľko vody aby bolo zakryté, osolíme, okoreníme čiernym korením, rascou.

  2. Na masti speníme cibuľu, pridáme múku a spravíme zásmažku.

  3. Zalejeme vodou, rozšľaháme, vlejeme do hrnca, pridáme kolieska klobásy, majoránku, pretlačený cesnak, prevaríme a dochutíme.

Poznámka

Jedlo je husté, podávame s chlebom.

Môžeme variť aj s údeným mäsom - krkovičkou, bôčikom a pod., vtedy nakrájané mäso varíme ako prvé a až potom pridáme ružičky a zemiaky.

Zhýčkaní jedinci si pridajú na tanieri kyslú smotanu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Růžičkový eintopf

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Ďakujem za pochvalu!

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    Právě jsme to snědli, super:-!:yes:;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Merylaska, od teba ma pochvala zvlášť hreje...

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Magdalénko, taky jsem udělala a je to moc dobré:-p:yes: Z koření jsem dala jen hrubě mletý pepř, zeleninovou bujónovou kostku Natur, česnekem jsem nešetřila a navíc jsem přidala měkký sýr. Hodnotím + a dovolila jsem si přidat fotky:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Inunka, komentár, ako je tvoj, sa číta nádherne. Potešila si ma, ďakujem.:-)

    Odpovědět

  • inunka inunka(neregistrovaná)

    Magdalenko, díky za inspiraci.:yes:Právě jsem jí dovařila.
    S klobáskou jsem přidala trochu nakrájené opečené
    anglické slaniny a bujon ani žádné jiné polévkové koření
    jsem nepřidávala. Přesto je výborná a pikantní.
    Uvidím co na to řekne manžel,až přijde z práce...;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    jééé, u nás není teď kapustička ta malá:-(, to by bylo papáníčko!:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    :-D zrovna mám doma 1 kg růž.kapusty-kelu, a přemýšlím, copak uděláme a už mám recept, který zítra musím použít, takže magdalenko jde ti:yes::yes:a kapust.-kelové růžičky vařím v polévce tak cca 5 min. a pokud dusím tak stejnou dobu, ale je pravda, že je rozkrájím napůlku-pak je to rychlejší vše ;-), ale to tak dělám jen já, třeba děvčata mají jiný "fígl":-?, posílám boďku:yes::-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Mně připadají tak...přirozeně nahořklé. Rozhodně je nevařím ve dvou vodách.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Caty, asi v sobotu, pred oslavou...ak stihnem...
    Voľakde som čítala, že treba ružičky na cca 3 min hodiť do vody, zliať vodu, potom variť ďalej, že potom nie sú nahorklé...viete o tom niečo? (sú vlastne nahorklé?)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-OÁááách, magdalenko, kdy to u vás bude k obědu?....naplánovala bych si cestu do Bratislavy...:-D:yes::yes:+ a ukládám, děkuju!

    Odpovědět

Tématické fráze: růžičkový kel eintopf řůžičková kapusta kelové kapusticky ruzickovy kel recept eintopf recept růžičkový kel recepty super nákladané kapie recepty růžičková kapusta,klobása recepty polévka růžičkový kel eintopf recepty masel topf recept ružickovy kel kel eintopf recept na ružičkový kel růžičková kapusta eintopf klobásy aintopf co je ein topf jak uvařit ein topf ruzickovy kel polevka

Zapomněl/a jsem heslo