"Bajvočko" (podmáslový chléb s pizza moukou)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 116 kJ / 2 179 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,73 g |
Tuky | 23,86 g |
Vláknina | 26,31 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 6,50 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 409,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bajvočko se jmenuje chlebík proto, že první bochník byl bez odvážení surovin (od oka, přiměřeně...přiměřeně) - potřebovala jsem upéct chleba a bylo jedno, jaký. Jenže byl tak moc dobrý (resp. manželovi tak moc chutnal), že jsem druhého pokusu povzpomínala a už suroviny odvážila.
Je bělejší a nadýchanější, výborný i druhý den po upečení.
Kdo remosku nemá, může ho, samozřejmě, upéct v troubě.
Pizza mouka je dražší, než obyčejná, ale má zvýšený obsah lepku a krásně kyne. Pokud si ji koupíte, určitě ji v kuchyni spotřebujete všechnu.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/ - zde najdete i druhou variantu podmáslového chlebíka s pizza moukou. Ta má díky ovesným vločkám pevnější střídu než "bajvočko".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 4. 2012 14:04
ty joo, to je zase něco
a kde seženu tu mouku, nevíš
a kde seženu tu mouku, nevíš
16. 4. 2012 08:21
finneta: Voda je mnohem řidší, než toto podmáslí, musela bys dosypávat mouku. Kefír můžeš použít, i když, podmáslí to neníPeklas už někdy s podmáslím? Chlebík (pečivo) s ním je téměř neznatelně nakyslé, opravdu jen lehounce, nemusíš se bát. Neznatelně a přeci zároveň tak, že díky němu chutná chleba jako s kváskem.
Mně chutnají chleby s podmáslím jako ty, které jsme kupovávali kdysi, ještě i chvíli po 89.roce. Zkus , podmáslí ti v lednici vydrží a využiješ ho i na další pečení.
Mně chutnají chleby s podmáslím jako ty, které jsme kupovávali kdysi, ještě i chvíli po 89.roce. Zkus , podmáslí ti v lednici vydrží a využiješ ho i na další pečení.
16. 4. 2012 07:46
Ivčo, prosím tě, díky podmáslí určitě bude mít chlebík "jinou"chuť, než klasický kupovaný. je kyselejší? nebo jak si mám tu chuť představit? a dá se použít místo toho jen voda? nebo kefír?
14. 4. 2012 14:43
Cathleen, další Tvoje specialitka+moc pěkný chleba.
13. 4. 2012 16:42
Ivuš nádhera
13. 4. 2012 16:06
tejaja: určitě, Teri
13. 4. 2012 15:58
Krásny chlebík
Pozrela som si ponuku mlyna, z ktorého objednávam múky. Našla som tam pšeničnú múku pizzovú - silnú . Mohlo by to byť ono ?
Pozrela som si ponuku mlyna, z ktorého objednávam múky. Našla som tam pšeničnú múku pizzovú - silnú . Mohlo by to byť ono ?
13. 4. 2012 15:41
vypadá úžesně Bajvočko, jako všechny Tvé recepty+bod
13. 4. 2012 14:48
cathleen: Cathllen, tady se nemusím nijak rozmýšlet nad bodem, protože vím, že to bude opravdu dobrý chlebík jako vždy a máš 5.bod
13. 4. 2012 11:51
moc pěkný chlebík jako vždy
13. 4. 2012 11:04
+5 Nejen za ten geniální nápad s moukou s vysokým obsahem lepku. Stále marně sháním semolinu a to by mohla být adekvátní náhrada.
13. 4. 2012 10:34
cathleen:tak v Kaufu jsem si ji tedy nevšimla, musím prozkoumat, díky
13. 4. 2012 10:30
spagetka: nee, buď Kaufland nebo Tesco. Je bělounká a opravdu krásně kyne. Chci z ní zkusit třeba i slané tyčky (nebo tu pizzu)
13. 4. 2012 10:28
Tak tuhle mouku neznám, Cat, kdes ji koupila? V Lídlu? vypádá to mňamkově
13. 4. 2012 10:20
Tý jo, tak po pizza mouce se musím podívat Chleba vypadá, jak jinak, velmi chutně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 37 minutami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 40 minutami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 44 minutami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 45 minutami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 52 minutami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 1 hodinou
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 1 hodinou
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 1 hodinou
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Dalbas uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: podmáslový chléb pečený v troubě pizza mouka ramill těsto na pizza chléb pizza chleba podmáslový chléb podmáslový chléb recept ramil pizza ramill pizza mouka ramill obsah lepku v mouce tesco suroviny pizza chléb pizza z zitné mouky pizza z chlebové mouky mouka ramil mouka hladká pizza ramill recepty pizza chléb recept podmáslové sušenky recept chleby,sušenky raw chléb s podmáslím chleba ze semolinove mouky
Suroviny: voda, podmáslí, cukr, olej, kmín drcený, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, mouka pizza, sůl, droždí
"Bajvočko" (podmáslový chléb s pizza moukou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9XE
16 názorů