Špaldový podmáslový chléb

Zdenka1 Kuchařka: Zdenka1

Domácí pekárna 10 názorů

Suroviny

500 ml podmáslí
2 lžíce oleje
2,5 lžičky soli
1,25 lžičky cukru
200 g pšeničné celozrnné mouky
250 g špaldové mouky
175 g žitné chlebové mouky
2 lžičky kmínu
1,25 lžičky sušeného droždí
1 lžíce pšeničných otrub
2 lžíce slunečnicových semínek (dýně, sezam)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Zapneme program celozrnný, velký, kůrka střední. Po zvukovém signálu přidáme semínka.

Poznámka

Pekla jsem v Eta Harmony. Kdo máte malou pekárnu, tak si upravte váhu, aby se vám to vešlo do té vaší.

Chlebík vydrží dlouho vláčný a měkký

Zdroj : Maminčiny recepty

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špaldový podmáslový chléb

  • Zdenka1 Zdenka1(autorka receptu)

    Klára: děkuji:-K

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Nejlepší chleba, jaký jsem kdy jedla. Jen jsem neměla podmáslí, tak jsem použila kefírové mléko.
    Chleba je nadýchaný a opravdu vynikající.
    Díky za výborný recept. :-K

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1(autorka receptu)

    Eva: myslím, že Tvůj komentář se netýká tohoto receptu. Použila jsi jinou mouku a také jsi nedodržela gramáž. V receptu je celkem 625 g mouky a ty uvádíš, že jsi dala 550 g. Zřejmě jsi měla těsto hodně řídké, proto se chlebík nepovedl. Jak píše Magdalenka, poměr surovin sypké a tekuté je třeba dodržet. Zkus to znovu, uvidíš, že se to naučíš.:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Eva: správne si odvážila múku? Adekvátne množstvo podmáslí, droždie atď,

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Dobrý večer, prosím o radu. Dnes jsem zkoušela podmaslovo spaldovy chléb v domácí pekárně. Použila jsem 400 g spaldove chlebove mouky a 150 g spaldove hrubé. Těsto z počátku vypadalo báječne, dokonce i druhé kynuti dobré, ale už bylo vidět, ze těsto zřídlo. Ted se pece a vůbec nevyskocil, je sotva poloviční. Takze se asi srazil. Poradi někdo, kde jsem udělala chybu? Děkuji, Eva

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1(autorka receptu)

    suslajda:Děkuji za vyzkoušení a fotku. Semínka přidávám slunečnicová, dýňová a lněná. Česnek mě dát nenapadlo, tak děkuji za dobrý tip. Příště ho tam vrazím také:-p;-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    pekla jsem skoro stejný chleba, přidala jsem navíc slunečnicová semínka a sušený česnek, jestli nevadí tak přidám fotku:yes:+6

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Zdeni tenhle chlebík mi nějak unikl, asi ho zítra udělám:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    vypadá úžasně:-pasi vyzkouším,ale musím koupit špaldovou mouku,mám jen grahamovou:-S

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: špaldový chléb špaldový chléb z domácí pekárny špaldovy chleba domací špaldový chléb domácí chleba ze špaldové mouky domácí chléb ze spaldove mouky špaldový chléb recept špaldový chleba z domácí pekárny podmáslový chléb domácí špaldový chleba chleba ze spaldove mouky špaldový chléb domácí pekárna spaldovy chleb v domaci pekarne recept na chleba ze spaldove mouky chléb ze špaldové mouky chléb ze špaldové mouky podmáslový chléb recept spaldovy chleb s podmaslim špaldový chléb recepty špaldový domácí chléb

Zapomněl/a jsem heslo