

Tofu-tuňákové karbanátky
Suroviny 1-2 porce
- 3/4 balení cca 100 g Tofu
- plechovka (cca 130 g) tuňák ve vlastní šťávě
- 30 g ovesné vločky
- cibuli
- 1 vejce (bílek)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Tofu nastrouháme na vetším struhadle. Ovesné vločky rozmixujeme na jemno a cibuli pokrájíme na jemno.
Vše máme připravené a smícháme všechny suroviny. Dochutíme pepřem a solí (solíme opravdu málo).
Smažíme na sucho na teflonové pánvi.
V energetických hodnotách níže není zahrnuto :
- pokud si chceme přilepšit, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr
- trošku propasírovaného česneku
- místo kečupu ( hodně lidí by si ho k tomuto jídlu dalo ) použijeme pár lžic bílého jogurtu
Poznámka od kuchařky
Energetické hodnoty:
bílkoviny - 58g,
tuky - 5g,
sacharidy - 25g
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tofu-tuňákové karbanátky
-
Tuňáka můžem v jakékoli podobě a s fotečkou to je jasné
-
Výborné
Chutili mi trochu viac ako tofu-kuskusové, asi kvôli výraznejšej chuti. Dala som 1 celé vajíčko, inak všetko podľa receptu + cesnak. Urobila som k nim fazuľkový prívarok, bola výborná večera
Ako kamoš s kuskusom si zaslúži bod
-
Jana Remkova:
Prodávají se i drcené. ty stačí namočit mlékem a rozčvactat a přepasírovat. -
Další takový super recept! Mohla bych se zeptat, jak mám rozmixovat suché vločky? A je to potřeba? Myslím, že by nevadilo dát je celé, nebo ano?