Pohankové tofu karbanátky

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Bezmasá jídla 5 názorů

Suroviny

Karbanátky:
60 g pohanky
50 g uzeného tofu
na špičku nože mletého chilli
½ lžičky mletého koriandru
1 malý stroužek česneku
sůl
olivový olej
Mátový jogurt:
1 vrchovatá lžíce hustého bílého jogurtu
3 lístky máty
špetka soli
1 slabý plátek z česneku (který použijete do karbanátků)
1 lžička šťávy z limety
nastrouhaná limetová kůra z ¼ limety
K podávání:
okurka
pšeničná tortilla
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku uvařte v dostatečném množství vody doměkka. Pokud vám v hrnci zbyla nějaká tekutina, sceďte ji. Když pohanka trochu zchladne, vložte do nožového mixéru spolu s tofu, kořením a špetkou soli. Rozmixujte tak, aby vám vznikla pružná hmota.

  2. Troubu předehřejte na 200 ⁰C. Na plech položte pečící papír. Navlhčete si ruce a z hmoty vytvarujte dva karbanátky. Každý z nich z obou stran potřete olivovým olejem, položte na papír a pečte z obou stran po 10 minutách.

  3. Mátu, česnek a špetku soli vložte do hmoždíře a rozmačkejte, přidejte limetovou šťávu a kůru, promíchejte s jogurtem.

  4. Opečte tortillu z obou stran. Okurku nastrouhejte nahrubo a podávejte s karbanátky a jogurtem.

Poznámka

Tento i další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/pohankove-tofu-karbanatky/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pohankové tofu karbanátky

  • Janina123 Janina123

    tejaja: Ale že je vaření pohanky přímo alchymie, co? :-) Děkuji za radu, zkusím tomuhle způsobu dát ještě šanci, ale chce to určitě přesně vychytat, jak správně balit :-) Já určitě balila špatně a navíc jsem zřejmě opravdu neudržela správnou teplotu. Tak snad příště mi to vyjde :yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Janina123: U nás na východe sa pohánka varí odjakživa, je to jedna zo základných potravín. A varíme ju takto: pohánku dám do misky, zalejem vriacou vodou, asi 1 cm nad pohánku, ja už to mám v oku koľko. Zakryjem a strčím do paplóna, pekne pozakrývam, prehnem paplón z jednej aj z druhej strany, ešte aj vankúš navrch prehodím. :-D U nás sa tomu hovorí, že strčíme do perín. Mechanicky lúpanú pohánku tak nechám cca 20 min, termicky lúpaná chce trocha viac, asi 30 minút. Medzitým pripravím to, k čomu pohánku potrebujem, aby mi nevychladla zbytočne a nemusela opäť príliš na teplo. :-p Ak sa ti neurobila, tak buď si mala nie vriacu, ale len teplú vodu, alebo si málo pozakrývala a rýchlo voda vychladla. Musíš to fakt poriadne poprikrývať. Inak ja kupujem radšej termicky lúpanú, ostáva pekne sypká. Vyskúšaj ešte raz. :-p

    Odpovědět

  • Janina123 Janina123

    tejaja: Je to tak, vařit se nemá. Dala jsem na radu kamarádky z Ukrajiny, kde se pohanka dělá často a ta mi poradila nechat jí na vařiči na jedničku, to se nevaří a tak za 15-20 minut do sebe všechnu vodu natáhne a je tak akorát udělaná. Ale jestli mi poradíš jiný nápad, určitě se ráda poučím. Rad není nikdy dost :-) Zkoušela jsem jí dávat i do peřin :-D ale nikdy se mi neudělala.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Janina123: Súhlasím. Len ešte dodám, že pohánka sa nesmie ani variť.;-)

    Odpovědět

  • Janina123 Janina123

    .. asi prima nápad rozmixovat pohanku s tofu na kaši a dělat z hmoty karbanátky, zkusím. Ale pohanka se nesmí zcedit , má se udělat tak, aby se do ní všechna voda vsákla, já dávám poměr 2:1, voda:pohanka. S vodou by se vylily všechny důležité látky jako je např. rutin.

    Odpovědět

Tématické fráze: pohanka s tofu pohankove karbanatky s tofu karbanátky z tofu tofu karbanátky recept pohankove karbanatky tofu karbanátky pohankové karbenátky s tofu pohanka uzene tofu recept karbanatky s tofu pohanka z ukrajiny phankove karbanátky pohankové placky s tofu karbenátky z tofu tofu s pohankou pohankové tofu karbanátky karbanatky s tofu a pohankou tofu s pohankou karbanátky phankove kaarbanatky s tofu s krokety z tofu pohankove karbanatky s uzenym tofu

Zapomněl/a jsem heslo