Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankové tofu karbanátky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 4. 2016 07:55

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 188 kJ / 523 kcal
Bílkoviny22,90 g
Tuky6,07 g
Vláknina27,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy88,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento i další mé recepty najdete na: www.vareniste.cz/pohankove-tofu-karbanatky/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Janina123

17. 4. 2016 12:32

tejaja: Ale že je vaření pohanky přímo alchymie, co? :-) Děkuji za radu, zkusím tomuhle způsobu dát ještě šanci, ale chce to určitě přesně vychytat, jak správně balit :-) Já určitě balila špatně a navíc jsem zřejmě opravdu neudržela správnou teplotu. Tak snad příště mi to vyjde :yes:

tejaja tejaja

17. 4. 2016 09:13

Janina123: U nás na východe sa pohánka varí odjakživa, je to jedna zo základných potravín. A varíme ju takto: pohánku dám do misky, zalejem vriacou vodou, asi 1 cm nad pohánku, ja už to mám v oku koľko. Zakryjem a strčím do paplóna, pekne pozakrývam, prehnem paplón z jednej aj z druhej strany, ešte aj vankúš navrch prehodím. :-D U nás sa tomu hovorí, že strčíme do perín. Mechanicky lúpanú pohánku tak nechám cca 20 min, termicky lúpaná chce trocha viac, asi 30 minút. Medzitým pripravím to, k čomu pohánku potrebujem, aby mi nevychladla zbytočne a nemusela opäť príliš na teplo. :-p Ak sa ti neurobila, tak buď si mala nie vriacu, ale len teplú vodu, alebo si málo pozakrývala a rýchlo voda vychladla. Musíš to fakt poriadne poprikrývať. Inak ja kupujem radšej termicky lúpanú, ostáva pekne sypká. Vyskúšaj ešte raz. :-p

Janina123

17. 4. 2016 08:57

tejaja: Je to tak, vařit se nemá. Dala jsem na radu kamarádky z Ukrajiny, kde se pohanka dělá často a ta mi poradila nechat jí na vařiči na jedničku, to se nevaří a tak za 15-20 minut do sebe všechnu vodu natáhne a je tak akorát udělaná. Ale jestli mi poradíš jiný nápad, určitě se ráda poučím. Rad není nikdy dost :-) Zkoušela jsem jí dávat i do peřin :-D ale nikdy se mi neudělala.

tejaja tejaja

17. 4. 2016 08:43

Janina123: Súhlasím. Len ešte dodám, že pohánka sa nesmie ani variť.;-)

Janina123

17. 4. 2016 08:10

.. asi prima nápad rozmixovat pohanku s tofu na kaši a dělat z hmoty karbanátky, zkusím. Ale pohanka se nesmí zcedit , má se udělat tak, aby se do ní všechna voda vsákla, já dávám poměr 2:1, voda:pohanka. S vodou by se vylily všechny důležité látky jako je např. rutin.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pohanka s tofu pohankove karbanatky s tofu karbanátky z tofu tofu karbanátky recept pohankove karbanatky karbanatky s tofu pohanka z ukrajiny pohankové karbanátky s s tofu vegetariánské karbenátky z tofu karbanátky z pohanky a tofu karbenátky z tofu s pohankou pohankove karbanatky s koriandrem tofu karbanátky pohankové karbenátky s tofu pohanka uzene tofu recept phankove karbanátky pohankové placky s tofu karbenátky z tofu tofu s pohankou pohankové tofu karbanátky

Suroviny: pohanka, tofu uzené, chilli, koriandr sušený, česnek, sůl, olej olivový, jogurt bílý, máta, sůl, česnek, okurka čerstvá, tortilla pšeničná

TopRecepty.cz

Pohankové tofu karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wwvg