Suroviny
Porce: věnečků cca 50,větrníků cca17-20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 169 kJ / 1 952 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,97 g |
| Tuky | 48,75 g |
| Vláknina | 5,30 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 764 mg |
| Sůl | 2,03 g |
| Sacharidy | 297,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu s tukem dáme hřát na plotnu. Až se tuk rozpustí, pomalu přisypeme mouku a vymícháme do hladka (stále na plotně).
Krok 2: Necháme zchladnout, přidáme vejce a prášek do pečiva (umixujeme většími vrtulkami).
Krok 3: Hmotu dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme větrníky.
Krok 4: Dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme do zlatova při 180°C cca 10-15 minut. Troubu neotvíráme!!!
Zveřejněno 11. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Větrníky podle tety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz6P
Moje poznámka
Větrníky podle tety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz6P
Nejnovější recepty
Sachr cukroví
Přidáno před 4 hodinami
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 23 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno 8. 12. 2025 18:01:01
Měkké perníčky s čokoládovou polevou
Přidáno 8. 12. 2025 17:45:02
Čokoládové truffle
Přidáno 8. 12. 2025 17:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 22 minutami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 27 minutami
Masarykovo cukroví
slacja před 40 minutami
Knedlík z domácí pekárny
magdalenka před 1 hodinou
Vosí hnízda
ZuzanaH228 před 1 hodinou
Polévka z petrželové natě
Kajkajak před 1 hodinou
Vánočka II
iveta.kroul před 2 hodinami
Čokoládová granola
Morskykonik před 3 hodinami
Cibulačka s vínem
magdalenka před 4 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
JanaValkounova před 4 hodinami
Tématické fráze:
náplň do větrníků,
zakusek větrník,
cukroví větrníky,
cukrářská náplň do větrníků,
zákusky větrníky,
zákusek větrník recept,
větrník zákusek,
cukroví větrníky na plechu,
větrníky napln,
náplně do větrníků,
cukrárské větrníky,
cukroví větrník,
větrnik zakusek recept,
jak se dela vetrnik,
recept větrníku zákusek,
větrníky cukroví,
zákusky větrník,
větrníky zákusky,
cukrarsky vetrnik,
cukroví-větrníky
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
vejce,
prášek do pečiva,
tuk 100%,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr,
aroma,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
poleva cukrářská
Komentáře (12)
A úplně by mi stačila odpověď "ano, dávám jen 62,5 g".
U rcp, který jsi zmiňovala, mě to 1 máslo nezarazilo asi proto, že poměr surovin byl přibližně stejný, jaký znám.
Já to nevážím, dávám od oka - necelý 1/2 l mléka na 1 pudink a cca 150 - 200 g másla a vůbec krém není tekutý.
-------------------------