

Okatý lanšmít
Suroviny
- konzerva lanšmítu
- vajíčka
Postup přípravy receptu
Vyklopíme konzervu lanšmítu, nakrájíme na max. 1 cm tlustá kolečka. V každém třeba skleničkou vykrojíme uprostřed kolečko a to větší dáme opéct na pánvičku.
Po otočení rozklepneme do vykrojeného "oka" vajíčko a dosmažíme. Podáváme s brambory nebo chlebem se zeleninovou oblohou.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Okatý lanšmít
-
...jako dítě jsme opečený lanšmít jedli hodně často.Bylo to dobré a rychlé jídlo.Dnešní výrobky jen lanšmít napodobují.Neurčitelná hmota,podobná masu,kterou nelze ani opéct.O chuti ani nemluvě.
Smutná doba -
Dobrý den , mohl by mi tu někdo poslat odkaz jak vyrobit domácí lančmít ? Děkuji
-
Jana:Jeden z nejlepších lančmítu je lančmít, vyrobený v Hostomicich u Teplic.Je zde čínská firma, která ho zde vyrábí.Dělá několik druhů, nejlepší je ten v černé konzervě.(také je nejdražší) Dá se sehnat např. v Albertu.
-
Jaaja, vítej mezi náma, vidím, že přihlášení dopadlo ok
-
Jaaja
, určitě přihláška dopadne dobře
, už se těším na novou receptovou "tvářičku"
-
Jsem se přihlásila .. tak uvidím jak se tu objevím
-
Jani -neregistr. (zkuste se přihlásit
)
, zase jeden z dobrých nápadů, ale je fakt, že ten dobrý lančmít najdeme asi až v EU
-
Dělávám podobně, jen vnitřní kolečka rozmačkám vidličkou s vajíčkem, pepřem, cibulkou, nebo česnekem, pórkem ... dle chuti, větší kolečka namažu hořčicí a dám na sebe 2, pak naplním směsí a dám péct do trouby na pečící papír a na závěr hustě zasypu strouhaným sýrem. Zdobím kečupem a zeleninkou. Jen mi jaksi už nejde vychytat dobrý lančmít.
-
Také jsem dříve dělávala
, ale dnes už konzervám moc nevěřím
, ale recept Amiro vypadá dobře
, takže posílám bodíka
, nevím, proč, ale zde není moc komentářů, ale u dalšího stejného je více -diskuze, asi zapadl "věkem
)
-
No, prosím, hledala jsem Kyklopa a on je tady okatý lanšmít
-
v dětsví byl opečený nebo obalený lanšmít klasika ale takhle s vejcem jsem ho měla poprvé
- jednoduché dobré