Kyklopovo oko

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Ostatní 19 názorů

Suroviny

konzerva Luncheon meat
trocha oleje na smažení
3-4 kusy vajec (podle počtu nakrájených koleček)
sůl
chilli (nebo sladká paprika)
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lunchmeat nakrájíme na 3-4 kolečka a pomocí kulatého vykrajovátka na cukroví v každém vykrojíme otvor.

  2. Lunchmeat z jedné strany opečeme, otočíme a do otvorů nasázíme vajíčka, která mírně osolíme.

  3. Na mírném plameni smažíme tak dllouho, až je i bílek zcela usmažený. Podáváme s bramborovou kaší nebo s mačkanými brambory s cibulkou a libečkem, zdobíme kyselou okurkou nebo jakoukoliv zeleninovou oblohou. Na každý žloutek můžeme kápnout kapku čili koření nebo mírně zaprášit sladkou paprikou.

Poznámka

Zdroj-Hrníčkové recepty

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kyklopovo oko

  • Kaja Kaja(neregistrovaná)

    zizala: souhlas.Tahle hmota v dnešních konzervách,která se ani nedá opéct,protože se rozpadne, se nedá konzumovat.O chuti ani nemluvě!:-//

    Odpovědět

  • Inka1:;-)

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :-D Tak tohle znám z dovolených pod stanem. Jako malá , tenkrát ty konzervy byly tak nějak lepší. :-D byla to Mńamka :-p Dnes bych asi na tu odvahu neměla .:-// Ale díky za připomenutí . Zkusím z domácí sekanou :yes:

    Odpovědět

  • Lucia Lucia

    Tak dnes jsem to udělala a je to MŇAMKA!!!!!!

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Jani, tak tohle nám mamča dělávala, když jsme byly děti a strááášně nám to chutnalo!:-p Je fakt, že jinak chutnaly i ty konzervy, které byly dřív... Ještě jsem si vzpomněla, že to občas dělávala z kupované sekané. Tuším, že se jmenuje domácí a dneska jí taky prodávají. Tobě bodík za připomínku a za krásné fotky!:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, zajímavý veselý talíř, jenže kde sehnat ten voňavý lančmít:-p:-p, který znám z mládí:-? Posílám osmý bodík.
    :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Hanule, já tomu, co píšeš říkám pštrosí vejce, taky dobré;-)

    Odpovědět

  • Hanule Hanule

    Podobné mi vařila babička, když jsem byla malá, jen místo lunchmeatu používala sekanou, do té balila celá natvrdo vařená vajíčka, obalovala to v trojobalu a říkala tomu Sandokanovy oči :-)) Za vzpomínku dávám bodík :yes: ;-)

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    Jani ,paráda,vypadá to tak exkluzivně, že jsem si původně myslela ,že je to nějaký steak.Sobotní oběd je vyřešen.díky.A ty brambory skvělý nápad,miluju libeček ,jak ho mám dávám jej skoro všude.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Díky, jo, když je člověk po flámu, je to aspoň hned:-!:-)):-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • zizala zizala

    Zkoušela jsem to kdysi i z doma upečený sekaný, taky to bylo dobrý. Moniko, s tím nic nenadělám, nemládnu ;-)

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    mňam.ta připomínka o mládí od zizaly sedí;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    A jéje, kdysi jsem to dělávala, tak jsi mi to Jani připomněla a máš to pěkný, i ty brambůrky;-)Dávám ti boďana:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Jaruš, máš recht, máš recht:-)):-D. Teď to za moc nestojí, ale dalo by se to určitě vytvořit i z gothaje;-). Taky se pokazil, ale tady v jednom malém obchůdku je moc dobrý;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: sandokanovy oči domácí lanšmít domaci lansmit recept kiklopovo oko flam steak domaci lunchmeat kyklopovo oko jídlo lunchmeat recept domácí lunchmeat recept recepty z lanšmitu domácí lanšmít recepty lunchmeat večeře top recepty lunchmeat do trouby pokrm z lunchmeatu pokrmy s lansmitu kiklopovo oko recepty pokrmy z lanšmitu sandokanoe oko cukrovi lanšmít s bramborovou kaší lansmit recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít