Spenatova polevka s parmezanem

Polévky Doba přípravy: Priprava 10minut, Vareni 10minut, Opekani 10minut 4 názory

Polévky Doba přípravy: Priprava 10minut, Vareni 10minut, Opekani 10minut 4 názory

Suroviny 8 osob

1 pórek
4-5 lžíce olivového oleje
1 brambora oloupaná a nastrouhaná nahrubo
850 ml kuřecího vývaru
špenát (nebo 3/4 baleni mražených špenátových listů Bonduelle)
sůl
pepř
1 kelímek smetany na vaření pokojové teplotě
5 lžíce parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Z pórku odkrojte ovadlé části, důkladně jej omyjte a pak celý nakrájejte.

  2. Podélné ho rozkrojte a nakrájejte na půlměsíčky.

  3. V širším hlubokém hrnci rozpalte olivový olej a opečte pórek doměkka (zhruba 5 minut).

  4. Přidejte bramborů a opékejte dalších 5 minut.

  5. Vlijte 850ml kuřecího vývarů a vartě deset minut. Pak přihoďte špenátově kostky a nechte je úplně rozpustit. Krátce povařte.

  6. Stáhněte plamen a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu, promíchejte, osolte a opepřete.

  7. Před podáváním vmíchejte parmezán a ještě jim jednotlivé porce posypte. Pozor rychle se rozpouští.

Poznámka od kuchařky

Zdroj- Apetit online

Komentáře k receptu Spenatova polevka s parmezanem

Tématické fráze: spenatova polevka špenátová polévka apetit špenátová polévka s parmazánem recept špenátová polévka spenatova polevka s parmesanem spenatova polevka v originalnim vyvaru špenátová polévka se smetanou posypana parmazanem spenatova polevka bez lepku spenatova polevka s cockou