Spenatova polevka s parmezanem

Corall+Emmy 30.9.2006 Kuchařka:

Doba přípravy: Priprava 10minut, Vareni 10minut, Opekani 10minut 8 osob Polévky 4 názory

Hotovo
Přidat další fotografii
55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

1 pórek
4-5 lžíce olivového oleje
1 brambora oloupaná a nastrouhaná nahrubo
850 ml kuřecího vývaru
špenát (nebo 3/4 baleni mražených špenátových listů Bonduelle)
sůl
pepř
1 kelímek smetany na vaření pokojové teplotě
5 lžíce parmazánu
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z pórku odkrojte ovadlé části, důkladně jej omyjte a pak celý nakrájejte.

  2. Podélné ho rozkrojte a nakrájejte na půlměsíčky.

  3. V širším hlubokém hrnci rozpalte olivový olej a opečte pórek doměkka (zhruba 5 minut).

  4. Přidejte bramborů a opékejte dalších 5 minut.

  5. Vlijte 850ml kuřecího vývarů a vartě deset minut. Pak přihoďte špenátově kostky a nechte je úplně rozpustit. Krátce povařte.

  6. Stáhněte plamen a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu, promíchejte, osolte a opepřete.

  7. Před podáváním vmíchejte parmezán a ještě jim jednotlivé porce posypte. Pozor rychle se rozpouští.

Poznámka

Zdroj- Apetit online

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Spenatova polevka s parmezanem

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo