Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 520 kJ / 3 470 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,42 g |
Tuky | 186,28 g |
Vláknina | 27,05 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 297 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 346,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosijeme do mísy, uděláme v ní důlek, do kterého vlijeme žloutky, rum, 1−2 lžičky vody, přidáme cukr, špetku soli a citronovou kůru. Vše promícháme, přidáme na kousky nakrájené máslo a vypracujeme hladké, nelepivé, ale pružné těsto, které necháme asi 30 minut do ledničky odpočinout.
Krok 2: Dno dortové formy ( 26 cm průměr ) vyložíme papírem na pečení, boky lehce vymažeme máslem, vyložíme těstem a jeho okraje vytáhneme do výše asi 2,5 cm. A děkáme píchypíchy ( nebo píchI? :-)) ) vidličkou po celém povrchu těsta :-)))
Krok 3: Na těsto položíme papír na pečení a zatížíme ho suchým hrachem nebo fazolemi. Pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut. Pak odstraníme papír i hrách a na předpečený korpus rozložíme náplň.
Krok 4: Višně klademe na předpečené těsto bez šťávy. Z té si můžeme udělat limču, nebo, jako já, pár lžícemi cca 5 minut před dopečením přelít povrch moučníku.
Krok 5: Náplň připravíme z vypeckovaných višní, které chvilku podusíme se lžící cukru (nebo frťanem griotky) a trochou (asi 3 lžícemi) vody. Necháme vychladnout.
Krok 6: Připravíme si krém: žloutky utřeme se smetanou a zbývajícím cukrem do husté pěny a postupně do hmoty ještě vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
Krok 7: Nakonec višně potřeme žloutkovosmetanovým krémem.
Krok 8: Teplotu v troubě snížíme na 160 st. a dopečeme, což trvá cca 30 minut.
Krok 9: Po prvních 5 minutách pečení koláč vyjmeme, posypeme mandlovými lupínky a vrátíme zpět do útrob trouby.
Zveřejněno 22. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Višňový polibek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D6nx
Moje poznámka
Višňový polibek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D6nx
Nejnovější recepty
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 15 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno 12. 6. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové smoothie
Valis před 49 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Vlasti80 před 1 hodinou
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Moanka před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 2 hodinami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 3 hodinami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Borůvkový táč
Eviip před 4 hodinami
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 6 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 8 hodinami
Tématické fráze:
višnový pečený čaj,
višňový krém,
višnový pečený caj recept,
pečený višňový čaj,
visnovy cheescake,
visnovy cheesecake,
pečený čaj višnový,
višňový moucnik,
višňový muffin,
jak udělat višňoví krém,
jak udělat višně v rumu,
pečený višňový čaj recept,
višnový krém recept,
visnovy caj recept,
vysnovy krém,
višňové řezy s mascarpone,
pečený čaj višňový recept,
recept višňový pečený čaj,
recept pečený višňový čaj,
recept na višňový krém
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
žloutek,
rum,
máslo,
kůra citronová,
sůl,
hrách,
višně,
cukr,
vejce,
smetana ke šlehání,
lupínky mandlové
Komentáře (16)
všem moc děkuju za shovívavost a přízeň
Rebi holt umí a já na to pouze čumím...