Zapečené těstoviny podle Angie

Těstoviny Doba přípravy: max. 30min. 5 názorů

Těstoviny Doba přípravy: max. 30min. 5 názorů

Suroviny 4 porce

1x balíček těstovin farfalle (motýlci)
1x protlak
1x vejce
trochu mléka
kečup
100 g sojového masa
mražený hrášek (podle potřeby)
tvrdý sýr
olivový olej
sůl
pepř
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme sojové maso namočit do vývaru (z kostky nebo klasický vývar, postup viz. poznámky).

  2. Dáme vařit těstoviny a připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olivovým olejem. Dále si připravíme protlak, který smícháme s kečupem, přidáme sůl, pepř a nakoec provensálské koření.

  3. Po té, co máme těstoviny "ala dente", slijeme vodu a pokládáme do zapékací misky.

  4. První vrstva těstoviny dále protlak, hrášek a poslední maso. Toto opakujeme, ale je na každém, jak si to dá.

  5. Zalijeme rozšlehaným vajíčkem smíchaným s mlékem a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.

  6. Pečeme cca 20 minut při 150°C. DOBROU CHUŤ!

Poznámka od kuchařky

100g sojového masa namočíme na 30min do vody(500ml) s bujonem (hovězím).

Můžeme i použít klasický hovězí vývar.

Po uplynutí 30min slijeme vodu a zbytek nasáknutého masa vymačkáme

Komentáře k receptu Zapečené těstoviny podle Angie

Tématické fráze: klasické zapečené těstoviny zapečené těstoviny se sojovým masem zapečené těstoviny klasické zapečené těstoviny s sojovým masem zapečené těstoviny klasické zapékané těstoviny těstoviny motýlci recepty zapečené těstoviny se sólovým masem recept na testoviny jmenem motyli zapékané těstoviny se sojovm masem těstoviny se sojovým masem zapékané těstoviny podle zapečené těstoviny sklasické zapečené těstoviny sklasické lasické zapečené těstoviny zapečené těstoviny hrášek mražený zapečené těstoviny se sojovým těstoviny zapečené se sojovým masem těstoviny motýlci recept zapečené těstoviny z sojovým masem