Vepřová roláda pro nenáročné, připravená v papiňáku

Suroviny

1,2 kg vepřové kýty (plece)
2 větší cibule
2 pl rybízové marmelády
3 pl kremžské hořčice
2 pl oleje
1/2 kostky zeleninového bujónu (lze vynechat)
sůl
mletý pepř
provázek na upevnění rolády
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme na plát(můžeme požádat v masně) a přes potravinářskou folii rozklepeme od středu do stran.

  2. Plát masa po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Z vnitřní strany potřeme hořčično-marmeládovou směsí a poklademe jednou cibulí, nakrájenou na jemné půlměsíčky. Zavineme do rolády a zajistíme provázkem.

  3. Pokud s přípravou jídla nespěcháme, je lepší nechat alespoň hodinku maso v chladnu uležet. Pokud nás tlačí čas, postupujeme následovně.
    V papiňáku na rozehřátém oleji nacháme zesklovatět nadrobno nakrájenou druhou cibuli, vložíme roládu a prudce ze všech stran osmahneme.

  4. Podlijeme 150ml vařící vody a pokud budeme přidávat bujón, rozdrobíme ho. Hrnec zajistíme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na mírném plameni 35minut(připravujeme-li z plece, podlijeme 200ml vody a dusíme 45minut).

  5. Hrnec ochladíme, odpustíme případný zbytek tlaku a hrnec otevřeme. Měkkou roládu vytáhneme, odstraníme provázek, nakrájíme na námi požadované porce a uchováme v teple. Šťávu dle potřeby dochutíme.

  6. Plátky rolády klademe na nahřátý talíř, přiložíme přílohu, například šťouchané brambory a přelíváme vydušenou šťávou.

Komentáře k receptu Vepřová roláda pro nenáročné, připravená v papiňáku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    JÁÁÁÁÁ:Nebojte,když jsem na to maseno položila oloupané cibule,tak bych tam nepoložila neočištěnou skleničku s kelímkem:-)Za zájem i komentík děkuji:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • JÁÁÁÁÁ JÁÁÁÁÁ(neregistrovaný)

    Anna Kocikova:
    proti receptu a dalším fotkám nemám vůbec nic.Je to určitě moc dobrá roláda a ráda ji podle vás uvařím.Jen mě osobně vadí ta sklenice a kelímek položené na takovém krásném mase.:-/

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    JÁÁÁÁÁ:Nevím,jak na tuto otázku reagovat,asi takto-když rozfotím použité suroviny,tak pak v komentáři pod receptem čtu od neregistovaných:"Jeden recept a tolik fotek:-?Nejde to nafotit dohromady:-?"Takže,jak již odpověděla špagetka-na mase leží všechny ostatní uvedené suroviny.Proto vše na jedné fotce;-)Doufám,že je odpověď dostačující a srozumitelná:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    JÁÁÁÁÁ:je od marmelády a hořčice, ingredience jsou v receptu a a autoka jako hlavni fotku použila jinou, takže, o co jde???????

    Odpovědět

  • JÁÁÁÁÁ JÁÁÁÁÁ(neregistrovaný)

    :no:Proč na mase leží sklenice a kelímek od hořčice?
    Jde nafotit i jinak,ne?:-O

    Odpovědět

  • misza misza

    Anna Kocikova: Aničko, právě, že ta náplň byla superní a ta chuť žampiónů tam vůbec nevadila. ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    misza::-))Miszko,Ty jsi teda rychlík;-):-DAni nevíš,jakou jsi mi udělala radost:-*:-KDěkuji za príma fotku,vyzkoušení i hodnocení:-K
    Co říkáš na tu náplň:-?Chutnala:-?A jak to šlo dokupy s tou žampionovou šťávou:-?

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Pěkná roláda papiňákem vychytaná:yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Aničko, dnes jsem recept odzkoušela. Moc dobrá roláda. Ještě jsem do šťávy přidala pár žampiónů. Posílám ti bodíka a fotku. :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    monika17::-))Mončí,já dietu nedržím:-Djen jsem tím komentářem myslela,že je to opravdu taková"dietka"nic mastného(až na 2pl oleje:-D)Ale i z těch kořínků se dá vymyslet nějaká dobrá bašta:-))
    Jani Pá-proč si myslíš,že mám tu náplň tak"chudobnou":-8Vždyť já bych si při rolování hutnější náplně přibalila i ruce:-O:-D:-D
    Andri-je to taková pikantní,navinulá chuť,která krásně po uležení a bez většího množství jiných dalších surovin do náplně hezky vynikne.Tuhle kombinaci ráda používám jak do rolád,tak i do různých šťáv a omáček:-)
    Miszo,Betyno-budu ráda,jestli vyzkoušíte;-):-))
    Všem velké díky za moc hezké komentíky a bodíky:-K:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Aničko, pastva pro oči a zajisté i pro mlsný janýček:yes::-D nádhera
    Monika17 - pravdu máš děvče:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Pro mne zajímavá kombinace hořčice a marmelády a proto ukládám k vyzkoušení.:yes:

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

  • 1974andrea 1974andrea

    Aničko krásná fotka:yes:, zajímavá kombinace marmelády a hořčicě. Moc si tu chuť nedovedu představit:-8

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: vepřová roláda vepřová roláda z plecka co varit z plece vepřové v papiňáku vepřová roláda z papinaku vepřová roláda recept katův šleh kuřecí jak na masovou roládu čím ji upevnit roláda z vepřové plece co se dá vařit v papináku jak upevnit roládu nenarocne na ingredience rolada v papinaku vepřová rolada , hořtice vepřové rolády veprova v papinaku recepty na vepřové rolády rolada z veproveho masa v tlakaci roláda z plecka bez náplně vepřové roládky v tlakovém hrnci