

Vepřová roláda pro nenáročné, připravená v papiňáku
Suroviny
- 1,2 kg vepřové kýty (plece)
- 2 větší cibule
- 2 pl rybízové marmelády
- 3 pl kremžské hořčice
- 2 pl oleje
- 1/2 kostky zeleninového bujónu (lze vynechat)
- sůl
- mletý pepř
- provázek na upevnění rolády
- voda na podlití
Postup přípravy receptu
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme na plát(můžeme požádat v masně) a přes potravinářskou folii rozklepeme od středu do stran.
Plát masa po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Z vnitřní strany potřeme hořčično-marmeládovou směsí a poklademe jednou cibulí, nakrájenou na jemné půlměsíčky. Zavineme do rolády a zajistíme provázkem.
Pokud s přípravou jídla nespěcháme, je lepší nechat alespoň hodinku maso v chladnu uležet. Pokud nás tlačí čas, postupujeme následovně.
V papiňáku na rozehřátém oleji nacháme zesklovatět nadrobno nakrájenou druhou cibuli, vložíme roládu a prudce ze všech stran osmahneme.Podlijeme 150ml vařící vody a pokud budeme přidávat bujón, rozdrobíme ho. Hrnec zajistíme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na mírném plameni 35minut(připravujeme-li z plece, podlijeme 200ml vody a dusíme 45minut).
Hrnec ochladíme, odpustíme případný zbytek tlaku a hrnec otevřeme. Měkkou roládu vytáhneme, odstraníme provázek, nakrájíme na námi požadované porce a uchováme v teple. Šťávu dle potřeby dochutíme.
Plátky rolády klademe na nahřátý talíř, přiložíme přílohu, například šťouchané brambory a přelíváme vydušenou šťávou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová roláda pro nenáročné, připravená v papiňáku
-
JÁÁÁÁÁ:Nebojte,když jsem na to maseno položila oloupané cibule,tak bych tam nepoložila neočištěnou skleničku s kelímkem
Za zájem i komentík děkuji
-
+20
-
Anna Kocikova:
proti receptu a dalším fotkám nemám vůbec nic.Je to určitě moc dobrá roláda a ráda ji podle vás uvařím.Jen mě osobně vadí ta sklenice a kelímek položené na takovém krásném mase. -
JÁÁÁÁÁ:Nevím,jak na tuto otázku reagovat,asi takto-když rozfotím použité suroviny,tak pak v komentáři pod receptem čtu od neregistovaných:"Jeden recept a tolik fotek
Nejde to nafotit dohromady
"Takže,jak již odpověděla špagetka-na mase leží všechny ostatní uvedené suroviny.Proto vše na jedné fotce
Doufám,že je odpověď dostačující a srozumitelná
-
JÁÁÁÁÁ:je od marmelády a hořčice, ingredience jsou v receptu a a autoka jako hlavni fotku použila jinou, takže, o co jde???????
-
Proč na mase leží sklenice a kelímek od hořčice?
Jde nafotit i jinak,ne? -
Anna Kocikova: Aničko, právě, že ta náplň byla superní a ta chuť žampiónů tam vůbec nevadila.
-
misza:
Miszko,Ty jsi teda rychlík
Ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost
Děkuji za príma fotku,vyzkoušení i hodnocení
Co říkáš na tu náplňChutnala
A jak to šlo dokupy s tou žampionovou šťávou
-
Pěkná roláda papiňákem vychytaná
-
Aničko, dnes jsem recept odzkoušela. Moc dobrá roláda. Ještě jsem do šťávy přidala pár žampiónů. Posílám ti bodíka a fotku.
-
monika17:
Mončí,já dietu nedržím
jen jsem tím komentářem myslela,že je to opravdu taková"dietka"nic mastného(až na 2pl oleje
)Ale i z těch kořínků se dá vymyslet nějaká dobrá bašta
Jani Pá-proč si myslíš,že mám tu náplň tak"chudobnou"Vždyť já bych si při rolování hutnější náplně přibalila i ruce
Andri-je to taková pikantní,navinulá chuť,která krásně po uležení a bez většího množství jiných dalších surovin do náplně hezky vynikne.Tuhle kombinaci ráda používám jak do rolád,tak i do různých šťáv a omáček
Miszo,Betyno-budu ráda,jestli vyzkoušíte
Všem velké díky za moc hezké komentíky a bodíky -
Aničko, pastva pro oči a zajisté i pro mlsný janýček
nádhera
Monika17 - pravdu máš děvče -
Pro mne zajímavá kombinace hořčice a marmelády a proto ukládám k vyzkoušení.
-
-
Aničko krásná fotka
, zajímavá kombinace marmelády a hořčicě. Moc si tu chuť nedovedu představit