Selská vepřová roláda

Merylas Kuchařka: Merylas

Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

1500 g bůčku
300 - 400 g mletého vepřového masa
350 g vepřových jater
1 větší vejce
1 žemle
asi 1 lžíce strouhanky
1 lžíce hladké mouky
česnek
sůl
mletý pepř
drcený kmín
majoránka
cibule
motouz
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřového bůčku si připravíme plát, který naklepeme a osolíme. Mleté maso smícháme s namočenou žemlí, solí, pepřem, utřeným česnekem, kmínem, majoránkou, vejcem a zahustíme trochou strouhanky a mouky. Rozetřeme na bůčkový plát a nahoru dáme tenké plátky vepřových jater, pevně stočíme a ovážeme motouzem.

  2. Vložíme do pekáčku, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, roládu ze všech stran ještě trochu osolíme, shora můžeme posypat kmínem, přidáme trochu vody, přikryjeme víkem, nebo alobalem a vložíme do předehřáté trouby.

  3. Celkově se peče asi 2 hodiny, v průběhu pečení přiléváme horkou vodu, roládu přeléváme výpekem, v polovině pečení odstraníme motouz, kůži nakrojíme na mřížku a už bez přikrytí dopečeme. Chutná teplé i studené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 201 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Selská vepřová roláda

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřová plec recepty roláda roláda z vepřového masa recept na vepřovou roladu roláda z bůčku vepřové roládky masová roláda nejlepší vepřová roláda z bůčku roláda z vepřového rolada z veproveho bucku vepřová plec nejlepší recepty video vepřová roláda z bůčku recept masová roláda z veproveho masa recepty na vepřovou roládu nejlepší masové rolády masová roláda vepřovároláda pečená vepřová roláda rolada z veproveho plecka vepřová roláda z bůčku recepty masová roláda z plecka

Zapomněl/a jsem heslo