Selská vepřová roláda

Merylas Kuchař:

Vepřové maso 6 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

1500 g bůčku
300 - 400 g mletého vepřového masa
Nyní v akci
350 g vepřových jater
Nyní v akci
1 větší vejce
Nyní v akci
1 žemle
asi 1 lžíce strouhanky
1 lžíce hladké mouky
česnek
sůl
mletý pepř
drcený kmín
majoránka
cibule
motouz
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřového bůčku si připravíme plát, který naklepeme a osolíme. Mleté maso smícháme s namočenou žemlí, solí, pepřem, utřeným česnekem, kmínem, majoránkou, vejcem a zahustíme trochou strouhanky a mouky. Rozetřeme na bůčkový plát a nahoru dáme tenké plátky vepřových jater, pevně stočíme a ovážeme motouzem.

  2. Vložíme do pekáčku, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, roládu ze všech stran ještě trochu osolíme, shora můžeme posypat kmínem, přidáme trochu vody, přikryjeme víkem, nebo alobalem a vložíme do předehřáté trouby.

  3. Celkově se peče asi 2 hodiny, v průběhu pečení přiléváme horkou vodu, roládu přeléváme výpekem, v polovině pečení odstraníme motouz, kůži nakrojíme na mřížku a už bez přikrytí dopečeme. Chutná teplé i studené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Selská vepřová roláda

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo