Nadýchaný jablečný koláč

KarolinaSpicarova Kuchařka: KarolinaSpicar…

Doba přípravy: 2 hodiny 1 velký plech / 35 kousků Moučníky , Kynuté 1 názor

Suroviny

Těsto:
3 vejce
100 g cukru
200 ml oleje
špetka soli
500 g hladké mouky
Kvásek:
1 kostka droždí
250 ml mléka
1 lžíce cukru
Jablka:
5-6 jablek
2 lžíce skořice
4 lžíce cukru
Drobenka:
50 g hrubé mouky
50 g cukru
30 g másla
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Jako první připravíme kvásek. Vlažné mléko osladíme, přidáme do něj droždí a necháme na teplém místě pracovat.

  2. Vyšleháme cukr, olej a vejce. Jakmile kvásek nabyde, přidáme ho společně s moukou a solí k vyšlehané směsi a těsto hněteme, dokud se nespojí a nepřestane se lepit. Když je takto připravené, trochu ho posypeme moukou a dáme na cca hodinu kynout.

  3. Jablka oloupeme a nastrouháme. Přidáme skořici a dosladíme podle chuti (záleží na sladkosti jablek). Teď uděláme drobenku. V míse smícháme všechny ingredience a prsty rozdrobíme tak, aby vznikla drobivá hmota. Mezitím rozehřejeme troubu na 180°C. Když těsto nakyne, rozprostřeme ho na plech a dáme na něj jablka a drobenku. Necháme ještě asi pět minut odpočinout.

  4. Pečeme zhruba 40 minut. Poté necháme vychladnout a můžeme porcovat.

Poznámka

Těsto by mělo být jemné a nadýchané. Je to poměrně rychlý a jednoduchý recept. Doporučuji !!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nadýchaný jablečný koláč

  • yanull yanull(moderátorka)

    Dovoluji si připojit komentář. Troubu bych určitě nezapínala tak brzy. Uvádíte, že těsto hodinu kyne, trouba je vyhřátá ale mnohem dříve. Zapnula bych ji tehdy, kdy bude připravený koláč na plechu. Trouba se mezitím nahřeje, koláč dokyne a obojí bude tak akorát. ;-):-K

    Odpovědět