Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky dle uživatelky "Hospodyně"

Hodnocení receptu je 3,9 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 9 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 876 kJ /
1 165 kcal
Bílkoviny127,96 g
Tuky39,12 g
Vláknina10,23 g
Cholesterol 843 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,43 g
Sacharidy71,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vložíme do mísy robotu s hnětacím hákem, jemně osolíme a pomalu hněteme do hladké směsi asi 20-25 minut.
Maso musí začít pouštět vlákna, vznikne homogenní směs. Okraje mísy smázneme stěrkou, aby se prohnětlo vše. Mezitím nakrájíme rohlíky, zalijeme teplým mlékem tak, aby nebyly moc mokré. Prohněteme rukou a jestli jsou suché, opatrně přidáme mléko.
Když maso v robotu zvláční, přidáme namočené rohlíky, nadrobno nakrájenou cibulku, jemně utřený česnek,
kmín, majoránku, pepř a petrželku. Dosolíme a necháme rozmíchat. Ochutnáme, jestli je maso dost slané, nepolknout! Krok 2: Uděláme ze směsi karbanátky, vyjde 9 velkých karbanátků. Krok 3: Karbanátky obalíme v trojobalu, do hladké mouky přisypeme trošku prášku do pečiva. Strouhanku trošku přitlačíme Ihned smažíme v rozpáleném oleji do zlatova, cca 4 minuty z obou stran.
Karbanátky obalujeme až těsně před vložením do oleje.

Zveřejněno 14. 11. 2020

Poznámka autorky Veronika.Hrozna

Jelikož sem chodí milá dáma, která poradila, jak udělat karbanátky jako z Puppu, tak si zaslouží být v receptu.

Děkuji ti moc, "Hospodyně"!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky dle uživatelky "Hospodyně"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rzmL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky dle uživatelky "Hospodyně"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rzmL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

hospodyne: Milá Marie, nebuď rozpačitá, zcela právem si v receptu ! ;-) A děkuji za velmi lidskou a zajímavou vzpomínku, kterou si napsala, to zahřeje ! :yes:

hospodyne: :-K vidím svoji milovanou babičku<3

:-KNo, spíš jsem z toho rozpačitá. Byla to jen rada, ne recept;-) Jinak - jmenuji se Marie. Slovo hospodyně se mi líbí už od útlého dětství, kdy tak naši nádeníci říkali mé prababičce. Evokuje mi to jistotu útulné domácnosti, kde je řád, každý z rodiny tam má svoje místo , každému, i cizímu, je pomoženo, jeden se může spolehnout na druhého a toto celé to zastřešuje milující náruč -hospodyně. Ti nejstarší mi možná rozumí.

Eja57: Dávám i mlíčko do vajíčka ! ;-) Ať ten prdopeč v mouce, má v čem bobtnat a šup do oleje.:-* Mám to dopsat, v surovinách je.

Já jsem teda - Terezka promine - aktivovala recept s tím velkým H, protože Verča nedá pokoj:omg:

No aaaale - Veru, Ty fakt dokážeš obalit 9 velkých karbošů v JEDNOM vejci:-O

tejaja: :-K

Veronika.Hrozna: Nechcem sa hádať, ale jedna vec je priezvisko a druhá nick. Napíš tam písmenko, aké chceš. Podľa mňa je dôležitejšia úcta k človeku ako takému, než veľké písmeno.;-)

hospodyne: No totok, dali ti malé písmeno !:-D:-D:-D

To já vím, ale je to osoba! Když se někdo jmenuje Hospodský, nebo Řezník, taky mu nepíšeme malé písmeno v příjmení.

Veronika.Hrozna: :-D:-D:-D

Veronika.Hrozna: Lenže užívateľka hospodyně je s malým "h", má nick hospodyne. ;-)

Mělo to být velké H, tedy Hospodyně, podle zdejší přispěvatelky s tímto nickem. V nadpisu i v poznámce. :yes:

Suroviny:
maso vepřové mleté, rohlík, mléko, česnek, cibulka, kmín celý, majoránka, pepř mletý, vejce, petrželka, sůl, vejce, mléko, mouka hladká, strouhanka

Přidat fotografie receptu