

Karbanátky dle uživatelky "Hospodyně"
Suroviny 9 kusů
- 500 g mletého vepřového masa s aspoň 30% tuku
- 2 starší rohlíky
- ohřáté mléko dle potřeby
- 3 stroužky česneku
- 1 střední cibulka
- 1/4 KL kmínu
- 1/2 PL majoránky
- 1/4 KL mletého pepře
- 1 vajíčko
- 1/2 PL petrželky
- sůl
- Na obalení:
- 1 vajíčko
- mléko dle potřeby
- hladká mouka s práškem do pečiva
- strouhanka
Postup přípravy receptu
Maso vložíme do mísy robotu s hnětacím hákem, jemně osolíme a pomalu hněteme do hladké směsi asi 20-25 minut.
Maso musí začít pouštět vlákna, vznikne homogenní směs. Okraje mísy smázneme stěrkou, aby se prohnětlo vše. Mezitím nakrájíme rohlíky, zalijeme teplým mlékem tak, aby nebyly moc mokré. Prohněteme rukou a jestli jsou suché, opatrně přidáme mléko.
Když maso v robotu zvláční, přidáme namočené rohlíky, nadrobno nakrájenou cibulku, jemně utřený česnek,
kmín, majoránku, pepř a petrželku. Dosolíme a necháme rozmíchat. Ochutnáme, jestli je maso dost slané, nepolknout!Uděláme ze směsi karbanátky, vyjde 9 velkých karbanátků.
Karbanátky obalíme v trojobalu, do hladké mouky přisypeme trošku prášku do pečiva. Strouhanku trošku přitlačíme Ihned smažíme v rozpáleném oleji do zlatova, cca 4 minuty z obou stran.
Karbanátky obalujeme až těsně před vložením do oleje.
Poznámka od kuchařky
Jelikož sem chodí milá dáma, která poradila, jak udělat karbanátky jako z Puppu, tak si zaslouží být v receptu.
Děkuji ti moc, "Hospodyně"!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Karbanátky dle uživatelky "Hospodyně"
-
hospodyne: Milá Marie, nebuď rozpačitá, zcela právem si v receptu !
A děkuji za velmi lidskou a zajímavou vzpomínku, kterou si napsala, to zahřeje !
-
hospodyne:
vidím svoji milovanou babičku
-
No, spíš jsem z toho rozpačitá. Byla to jen rada, ne recept
Jinak - jmenuji se Marie. Slovo hospodyně se mi líbí už od útlého dětství, kdy tak naši nádeníci říkali mé prababičce. Evokuje mi to jistotu útulné domácnosti, kde je řád, každý z rodiny tam má svoje místo , každému, i cizímu, je pomoženo, jeden se může spolehnout na druhého a toto celé to zastřešuje milující náruč -hospodyně. Ti nejstarší mi možná rozumí.
-
Eja57: Dávám i mlíčko do vajíčka !
Ať ten prdopeč v mouce, má v čem bobtnat a šup do oleje.
Mám to dopsat, v surovinách je.
-
Já jsem teda - Terezka promine - aktivovala recept s tím velkým H, protože Verča nedá pokoj:omg:
No aaaale - Veru, Ty fakt dokážeš obalit 9 velkých karbošů v JEDNOM vejci -
tejaja:
-
Veronika.Hrozna: Nechcem sa hádať, ale jedna vec je priezvisko a druhá nick. Napíš tam písmenko, aké chceš. Podľa mňa je dôležitejšia úcta k človeku ako takému, než veľké písmeno.
-
hospodyne: No totok, dali ti malé písmeno !
-
To já vím, ale je to osoba! Když se někdo jmenuje Hospodský, nebo Řezník, taky mu nepíšeme malé písmeno v příjmení.
-
Veronika.Hrozna:
-
Veronika.Hrozna: Lenže užívateľka hospodyně je s malým "h", má nick hospodyne.
-
Mělo to být velké H, tedy Hospodyně, podle zdejší přispěvatelky s tímto nickem. V nadpisu i v poznámce.