Karbanátky dle uživatelky "Hospodyně"

Mleté maso Doba přípravy: 1 hodina 12 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 1 hodina 12 názorů

Suroviny 9 kusů

500 g mletého vepřového masa s aspoň 30% tuku
2 starší rohlíky
ohřáté mléko dle potřeby
3 stroužky česneku
1 střední cibulka
1/4 KL kmínu
1/2 PL majoránky
1/4 KL mletého pepře
1 vajíčko
1/2 PL petrželky
sůl
Na obalení:
1 vajíčko
mléko dle potřeby
hladká mouka s práškem do pečiva
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso vložíme do mísy robotu s hnětacím hákem, jemně osolíme a pomalu hněteme do hladké směsi asi 20-25 minut.
    Maso musí začít pouštět vlákna, vznikne homogenní směs. Okraje mísy smázneme stěrkou, aby se prohnětlo vše. Mezitím nakrájíme rohlíky, zalijeme teplým mlékem tak, aby nebyly moc mokré. Prohněteme rukou a jestli jsou suché, opatrně přidáme mléko.
    Když maso v robotu zvláční, přidáme namočené rohlíky, nadrobno nakrájenou cibulku, jemně utřený česnek,
    kmín, majoránku, pepř a petrželku. Dosolíme a necháme rozmíchat. Ochutnáme, jestli je maso dost slané, nepolknout!

  2. Uděláme ze směsi karbanátky, vyjde 9 velkých karbanátků.

  3. Karbanátky obalíme v trojobalu, do hladké mouky přisypeme trošku prášku do pečiva. Strouhanku trošku přitlačíme Ihned smažíme v rozpáleném oleji do zlatova, cca 4 minuty z obou stran.
    Karbanátky obalujeme až těsně před vložením do oleje.

Poznámka od kuchařky

Jelikož sem chodí milá dáma, která poradila, jak udělat karbanátky jako z Puppu, tak si zaslouží být v receptu.

Děkuji ti moc, "Hospodyně"!

Alternativy k tomuto receptu

Komentáře k receptu Karbanátky dle uživatelky "Hospodyně"

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(autorka receptu)

    hospodyne: Milá Marie, nebuď rozpačitá, zcela právem si v receptu ! ;-) A děkuji za velmi lidskou a zajímavou vzpomínku, kterou si napsala, to zahřeje ! :yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    hospodyne: :-K vidím svoji milovanou babičku<3

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-KNo, spíš jsem z toho rozpačitá. Byla to jen rada, ne recept;-) Jinak - jmenuji se Marie. Slovo hospodyně se mi líbí už od útlého dětství, kdy tak naši nádeníci říkali mé prababičce. Evokuje mi to jistotu útulné domácnosti, kde je řád, každý z rodiny tam má svoje místo , každému, i cizímu, je pomoženo, jeden se může spolehnout na druhého a toto celé to zastřešuje milující náruč -hospodyně. Ti nejstarší mi možná rozumí.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(autorka receptu)

    Eja57: Dávám i mlíčko do vajíčka ! ;-) Ať ten prdopeč v mouce, má v čem bobtnat a šup do oleje.:-* Mám to dopsat, v surovinách je.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Já jsem teda - Terezka promine - aktivovala recept s tím velkým H, protože Verča nedá pokoj:omg:

    No aaaale - Veru, Ty fakt dokážeš obalit 9 velkých karbošů v JEDNOM vejci:-O

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(autorka receptu)

    tejaja: :-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Veronika.Hrozna: Nechcem sa hádať, ale jedna vec je priezvisko a druhá nick. Napíš tam písmenko, aké chceš. Podľa mňa je dôležitejšia úcta k človeku ako takému, než veľké písmeno.;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(autorka receptu)

    hospodyne: No totok, dali ti malé písmeno !:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(autorka receptu)

    To já vím, ale je to osoba! Když se někdo jmenuje Hospodský, nebo Řezník, taky mu nepíšeme malé písmeno v příjmení.

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Veronika.Hrozna: :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Veronika.Hrozna: Lenže užívateľka hospodyně je s malým "h", má nick hospodyne. ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(autorka receptu)

    Mělo to být velké H, tedy Hospodyně, podle zdejší přispěvatelky s tímto nickem. V nadpisu i v poznámce. :yes:

    Odpovědět