Aljašská treska se smetanou

Janahorvathova77 Kuchařka: Janahorvathova…

Doba přípravy: 30-45 min 4 porce Ryby 2 názory

Suroviny

800 g aljašské tresky (mražené)
4 plátky sýru Eidam
1 rajče
1 cibule
12% smetana
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupu a nakrájím na měsíčky. Nachystám zapékací mísu nebo pekáč a připravenou cibuli rozprostřu po pekáči. Tresku osolím a opepřím z každé strany a vložím do připraveného pekáče. Podliji skleničkou vody a dám do trouby na 180 stupňů.

  2. Mezitím, co se treska dělá v troubě, omyji rajče a nakrájím na kolečka, která ještě překrojím na půlky. Cca po 15-20 minutách pokládám na tresku a zapékám. Eidam přichystám tak, aby mi vyšel na každý kousek ryby tzn. každý plátek na půl. Až jsou rajčátka na tresce do zlatova, troubu zapnu na 200 stupňů a pokládám Eidam. Přidávám smetanu. Nechám Eidam rozpéci na tresce do zlatova.

  3. Vše je připraveno k servírování. Jako přílohu jsme zvolili bramborovou kaši.

Poznámka

Treska je v celku rychle hotová, pozor ať ji v troubě nevysušíte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Aljašská treska se smetanou

Tématické fráze: aljašská treska recept top recepty aljašská treska mražená aljašská treska recepty top recept treska se smetanou mražená aljašská treska recepty mražená aljašská treska recept aljašská mrazená treska recept z z trouby treska smetana recept aljašská treska rrcept aljašská treska recept treska aljaštcká štika recept recepty na aljašskou tresku

Zapomněl/a jsem heslo