Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový krém

Ať už pečete dort nebo jiný zákusek, přijde vám vhod lahodný karamelový krém. Tento jemný máslový krém navíc voní kávou, která se používá k jeho přípravě. Recept není složitý a zvládnou ho i začínající kuchařky.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chladnutí pudinku

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chladnutí pudinku)

26. 11. 2008 13:46

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 056 kJ / 2 403 kcal
Bílkoviny2,11 g
Tuky205,52 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy136,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Máslo i karamelová kaše musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.

Lze ochutit i malinko rumem.

Recept není můj, ale ta příprava se mi zdála jednoduchá a je to zase něco jiného, než krém z vařeného Salka :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

26. 11. 2008 19:32

No a teď bych uvítala možnost opravit chybu ve jménu, aby se PAPRIČKA nezlobila ;-)

spagetka spagetka

26. 11. 2008 19:31

Paričko, nevím, proč se stydíš - u nás veškeré škraloupy miluje manžel, ať už na mléku, kakau, pudingu atd. V tom je výhoda, já to nemusím, ale jemu udělám radost :-))

Paprika Paprika

26. 11. 2008 19:04

Já jsem o folii dodnes také nevěděla. Přiznám se, že jsem ten škraloup z pudinku vždycky sněla JÁ :-8:-8:-8
V rámci dietního programu budu odteď dávat folii. :yes: :-D:-D:-D

Sindy Sindy

26. 11. 2008 19:01

Také dělám pořád ten stejný krém. A asi také ho letos vyzkouším, zdá se být jednoduchý. O té fólii holky slyším poprvé:-O . Dobrý nápad.:yes:

Paprika Paprika

26. 11. 2008 15:57

Tak to mně oslovilo.:-O Já porád dělám jeden druh krému s různými drobnými obměnami, ale tohle vidím poprvé. Super.:yes:;-)

Gabina

26. 11. 2008 14:14

Je to tak Světlano :yes:, taky dávám folii přímo na uvařený pudink. Takhle pudink vychladne a škraloup se neudělá.

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 11. 2008 14:13

Světlano, hned jak jsem to odeslala, tak mne napadlo něco podobného, ještě, že mi to někdo potvrdil! Díky!!:-)

Svetlana Svetlana

26. 11. 2008 14:11

...Jani, jestli to nebude proto, aby se neudělal na tom pudinku "škraloup"...mám pocit, že jsem někde četla, že když chceme, aby se ten škraloup neudělal, tak se má na povrch (ne na hrnec), přímo na ten pudink ta folie položit...

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 11. 2008 13:51

Petro, líbí se mi to, ale nějak nechápu, jak je myšleno-odstavit z plotny a potáhnout potravinářskou fólií. Jak je to myšleno?Zakrýt tím hrnec?:-O

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krém ze salka krém ze salka bez vaření krém z karamelového salka krém ze salka a másla karamel ze salka karamelový krém z karamelového salka máslový krém ze salka jak se dělá karamelový krém krém ze salka recept salko krém kremy ze salka máslový krém se salkem krem se salkem krem se salka salko krem recept krém z vařeného salka vaření salka krém salko recept na krém ze salka salko karamel

Suroviny: cukr krupice, káva rozpustná, voda, pudink vanilkový, máslo

TopRecepty.cz

Karamelový krém

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYPj