Velikonoční káčátka

Suroviny

250 ml mléka
560 g hladké mouky
1 vejce
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g změklé hery
1 prášek do pečiva
2 lžíce mletých ořechů
1 lžička skořice
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a moučkový cukr. Přidáme všechno ostatní a vařečkou smícháme. Až se hmota spojí, vyklopíme na pomoučený vál a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočinout. Pak ukrajujeme kousky, z tenkého válečku smotáme káčátka, rozinku dáme jako oko.

  2. Na plechu vyloženém papírem na pečení potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 10 minut při 200°C. Hotovým zajíčkům vyrobíme oči zapíchnutím hřebíčku a pocukrujeme je.

Komentáře k receptu Velikonoční káčátka

Tématické fráze: velikonoční pečivo drobné velikonoční pečivo recepty kačátka velikonoční cukroví recepty velikonoční moučníky kacatka fotoalbum