Velikonoční dort

Patricie Kuchařka:

Dorty 17 názorů

513

Suroviny

Těsto:
250 g práškového cukru
250 g hladké mouky
4 velké vejce nebo 5 menších vajec
100 ml teplé vody
100 g oleje
1/2 prášku do pečiva
Krém:
1/4 l mléka
3 rovné lžíce Maizeny
250 g másla
150 g práškový cukr
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej a vlažnou vodu- postupně.

  2. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vymcháme sníh z bílků.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C.

  4. Když je těsto narůžovělé, ztlumíme na 150 °.

  5. Pečený korpus 2 x prořízneme, pokapeme rumem, natřeme jahodovou marmeládou a krémem.

  6. Krém: Z mléka a maizeny uvaříme hustou kaši, necháme vychladit.

  7. Mezitím utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazenou kaši, vyšleháme.

  8. Celý korpus potřeme krémem a na potáhnutí lze použít potahovou hmotu z bonbonů Marschmellows.

  9. Kuřátka jsem okoukla včera v jedné cukrárně a myslím že jsou dost podobné těm, co jsem viděla. Malé ozdobičky vyrábí bývalá spolupracovnice, ty jsem koupila.

  10. Než jsem potahovala dort, utřela jsem si kousek másla s práš. cukrem a tím jsem potřela celý korpus.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Velikonoční dort

  • marunda marunda

    jsi šikulka. :yes:

    Odpovědět

  • rejby rejby

    Je krásný.:yes::-))

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jejda, jak jsem mohla přehlédnout tak krásný dort! Honem bodík!:-D:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie(autorka receptu)

    Ježíš Maris děkuju, já jsem se rozmýšlela, jestli sem mám tu fotku dát, hlídala jsem malou vnučku a ona chtěla boniny- říká bombonům a sápala se mi po těch kuličkách, taky jsou nakřivo a ty barvy tak nic moc, ale už je tady.

    Odpovědět

  • maris maris

    Patricie, dort pro dceru je náádherný :yes:. Jak koukám, ještě jsem Ti nedala bodík :-8, tak dnes ho máš určitě :-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    patricia....tvoje torty su prekrasne zdobene....jemne

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    pipre, nooo, to udělej na tu Pavlininu svatbu!:-)):-D:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie(autorka receptu)

    Děkuji za pochvalu. Už píšu třetí komentář, ale vždy mě to spadne. Vidím, že Zdenička už tam dala odkaz na recepty, tam určitě návod na hmotu najdete. Já kupuji v Německu v Kauflandu čiště bílé, asi 30 dkg balení, u nás jsou k mání v Lidlu, většinou mají bílo růžové, nechají se přestřihnout.
    U macipánu jsem nikdy nedocílila bílou barvu. Ta potah. hmota je dobrá, moje rodinka jí miluje na všech dortech. Je taková svěží. Přidám sem ještě dort pro moji vnučku a dceru, všechny jsem potahovala marschmelounem.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to zírám a určitě to vyzkouším. Díky za odkaz.

    Odpovědět

  • zdenicka00 zdenicka00

    Recept na marcipán z bonbonů je zde http://www.mamincinyrecepty.cz/kremy-polevy-marcipan/marsmelounova-hmota
    Už jsem ho zkoušela a opravdu to funguje.

    Odpovědět

  • janusa janusa(neregistrovaná)

    nádherné;-)....smím vědět jak na to potahování těmy marhmelouny?...je to pro mě novinka, díky....jo a bodíky dávám tři:yes::yes::yes::-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Patricie, musím ti dát bodíka stůj co stůj:yes:protože ten dort je úúúúžasně jemnej, krásně se na něj kouká a ještě krásněji by se jedl:-D:-p;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    pipre, jak to jsem z toho taky jelen, jako z té hmoty z bonbónů:-O

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Krásný dort!! Jednoduché zdobení a přitom moc hezké. Jen o té potahové hmotě slyším poprvé. Kde se dá sehnat a jak se upravuje? Jinak samozřejmě bodík! :yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    A zase , CO DŘÍV ? ! +bodík

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo