Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na osminky. Poklademe jí na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posolíme a okořeníme. Pečeme při 200 stupních do změknutí přibližně 25 až 30 min.
Krok 2: Zálivka na salát: V malé uzavíratelné sklenici smícháme olivový olej, sůl, moučkový cukr, hořčici a 2 polévkové lžíce kvalitního octa balsamico. Vše důkladně protřepeme, dokud nevznikne krémová emulze.
Krok 3: Dáme vychladit do lednice. Na talíř dáme polníček na něj poklademe zeleninu a lehce přelijeme zálivkou nakonec rozdrobíme sýr.
Zveřejněno 25. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená zimní zelenina dle Katky Neumannové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WB8x
Moje poznámka
Pečená zimní zelenina dle Katky Neumannové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WB8x
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 5 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 15 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešný španělský ptáček
Dreamer_Mike před 11 minutami
Vepřové pečené na cibuli
Adams-alena před 34 minutami
Kuřecí maso s houbami
Geressha před 1 hodinou
Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Geressha před 1 hodinou
Jednoduchá hermelínová pomazánka
ZboSy před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
valerie.valkova před 3 hodinami
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 4 hodinami
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 4 hodinami
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
pečená zimní zelenina,
vip recepty z červené řepy,
pečená řepa vip prostřeno,
vip zelenina,
prostreno katerina neumanová,
pečená červená řepa prostřeno,
vip prostřeno neumanová,
prostřeno neumanová,
vip prostreno katerina neumanova,
vip prostřeno pečená červená řepa,
zimní zelenina,
prostřeno pečená řepa,
zapečená červená řepa vip prostřeno,
vip prostřeno recepty červená řepa,
pecena zimni zelenina recept,
prostřeno 25.1.,
vip prostřeno červená řepa,
pečená zelenina katerina neumanova,
bramborový salát podle kateřiny neumannové,
katka neumanová
Suroviny:
polníček,
řepa červená,
batáty,
petrželka kořenová,
sůl,
pepř,
olej olivový,
koření provensálské,
sýr kozí,
cukr moučkový,
balsamico,
hořčice plnotučná,
olej olivový,
sůl
Komentáře (4)