Kuře se zimní zeleninou

binibeca Kuchařka: binibeca

Pro děti 7 názorů

Suroviny

1 kuřecí prsíčka
Trocha mouky
Rostlinný olej
1 pórek (pouze bílé části)
1 menší cibule
3 mrkve
1 celerová nať
400 ml bujónu nebo kuřecího vývaru
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájet na kousky, obalit v mouce a 3-4 minuty opékat na oleji dohněda. Pórek nakrájet na kolečka a cibuli nadrobno - blanšírovat na pánvi asi 5 minut do měkka.

  2. Vše vložíme do ohnivzdorné nádoby a přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a vývar.

  3. Vše pečeme asi 1 hodinu na 180°C.

  4. Dále se to pro nejmenší může rozmixovat na pyré. Synovi to moc chutná s bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuře se zimní zeleninou

  • chocolate chocolate

    Jana Remkova:Jani, v Prostřeno jsou perly:-D.
    Blanšírování je krátké (max 3 minuty) povaření a následné prudké ochlazení.V praxi to vypadá tak, že do vroucí vody ponořím kovové síto se zeleninou, krátce povařím a ihned po vytažení přendám do misky se studenou vodou a ledovými kostkami.Výhodou je (kromě vitaminů) zachování původní barvy zeleniny.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Popravdě, nedávno v pořadu prostřeno vznikla diskuze na témá "blanšírování" a nikdo z nás, co jsme se na to dívali jsme z toho nebyli chytří.:-D Lucko, mi se to líbí;-):yes: Dnes jsem podobně "balnšírovala":-D kotletu;-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    chocolate:tak to se omlouvám,tak jsem to nechtěla,aby to vyznělo.;-)

    Odpovědět

  • binibeca binibeca(autorka receptu)

    Za blanšírování se omlouvám :-8
    Ano opravdu jsem to pekla hodinu,taky jsem trošku nechápala ale udělala jsem to podle receptíku a bylo to ok!Chutnalo jak synovi tak manželovi :)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Simona Kucerova:Promiň Simčo, ale tvůj dotaz už mi jako šťourání připadá:-D, navíc ho moc nechápu;-).Se žížalkou souhlasím, blanšírování je opravdu spaření a následné prudké ochlazení.
    Binibeca, Lucko, opravdu pak pečeš ještě hodinu?Recept vypadá dobře i pro malé děti (a to se mi líbí), ale ta hoďka mi přijde zbytečně moc, protože zelenina i maso už jsou tepelně upravené.Každopádně si myslím, že pro děti je to chutná a zdravá kombinace, nebála bych se přidat ani trochu zakysané smetany.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    zizala:Žížalo nejsi šťoura je potřeba uvést věci na pravou míru,je to důležité;-):yes:Chtělo by to napsat,ale co to je zda smažení nebo restování.;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Nechci být šťoura, ale blanšírování je krátké ponoření potraviny do vroucí vody a následné rychlé ochlazení ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kure na zelenine blanšírování cibule co je blanšírování cibule blanšírování kuřete kuře se zeleninou recepty na kuře zimní kuře kuře v zelenině blasirovat pórek kuřecí se zimní zeleninou recept blanšírování blansirovani ze blansirovani kure blanšírování recept blanšírování mrkve blanšírování kuřecí blanšírovaní kuřecích prsíček blanšírovat pórek kureci maso s rozmixovanou zeleninou google co je blanšírovaní