Jemný čokoládový dort

Aniston Kuchařka: Aniston

Dorty 1 názor

Suroviny

Na těsto:
5 bílků
5 žloutků
1 balíček vanilkového cukru
120 g moučkového cukru
2 PL oleje
2 PL Nutelly
180 g polohrubé mouky
2 zarovnané PL kakaa
1/2 balíčku kypřícího prášku
Na potření:
marmeláda dle libosti (já dávala zrovna rynglovou)
Na polevu:
100 g čokolády na vaření
40 g másla
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme z bílků tuhý sníh.

  2. Žloutky, vanilkový cukr, cukr, olej a Nutellu ušleháme do pěny. Mouku, kakao, kypřící prášek promícháme (popřípadě prosejeme) a zapracujeme do pěny. Poté vmícháme sníh z bílků.

  3. Těsto vylijeme do dortové formy, jejíž dno je vyložené pečícím papírem a strany vymazané.

  4. PEČEME: na 180 stupňů, cca 45 minut.

  5. Upečený korpus necháme vychladnout. Poté oddělíme od kraje formy a stáhneme pečící papír. Korpus podélně rozřízneme a namažeme marmeládou.

  6. Na polevu si ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu. Polevu necháme za občasného míchání zhoustnout a poté potíráme korpusové těsto.

Poznámka

Můžeme vytvořit vidličkou vlnky do čokolády, popřípadě ozdobit dle fantazie. :) Necháme ztuhnout v chladu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemný čokoládový dort

  • srettka srettka

    ten je pořádně čokoládový.nugeta dává těstu zvláštní dobrou chuť. a s tou marčou to muselo být výborný:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: korpusové těsto jemný čokoládový korpus korpusove testo na dort čokoládový dort jemný korpus dort balicek jemný čokoládový koláč čokoládový korpus jemný recept jemný čokoládový dort s ovocem recepty do korpusove formy čokoládový dort recept recept na korpusove testo jemný dortový korpus čokoládový korpus jemný jemný korpus na dort čokoládový dort testo jaká marmeláda se dává do dortu dává se pod polevu na dort marmeláda jemny dorrt jemny cokoladovy dort s ořechy

Zapomněl/a jsem heslo