Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Potrešnik

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

25. 2. 2013 19:34

Suroviny

Porce: 4-6

Nutriční hodnoty

Energie8 972 kJ / 2 144 kcal
Bílkoviny55,04 g
Tuky64,25 g
Vláknina27,60 g
Cholesterol 201 mg
Sodík 4,87 g
Sůl12,15 g
Sacharidy322,71 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto výborné jedlo robievala babička často k juškovej polievke ( polievka zo šťavy z kyslej kapusty ), ale chutilo nám aj s kyslým mliekom.

Názov je z toho pretriasania múky s kapustou, šariškým nárečím je slovenské triasť = tresc, trasie sa = treše še, potrasie sa = potreše še.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Karla

14. 9. 2015 08:12

:-8:-K

Pajaska Pajaska

26. 2. 2013 22:53

spagetka:Ladi,moc díky.:-K Já to tušila,ale potřebovala jsem jistotu.:yes::yes:

spagetka spagetka

26. 2. 2013 03:26

Pajaska:pavli, cmar = podmáslí ;-);-)
Jak to, že mi tohle uteklo? Takže ukládám k okmažité realizaci, to můžem, snad mi to i něco připomíná, jen nevím, co, ale přijdu na to ;-):-p:yes::yes::yes:

Pajaska Pajaska

26. 2. 2013 00:34

To se mi moc líbí,něco jako zelné placky.Musím koupit kefír a vyzkoušet.Zelí je v sudu a k husté polévce to musí být špica.:yes::yes:
Teri,prosímtě,co je to po slovensky cmar? Mám recept na sýr.Musí to být něco tekutého,něco co přispěje ke sražení mléka na sýr.Jogurt to neni a asi ani kefír ne.Poraď :-K

jarda Kadic jarda Kadic

25. 2. 2013 20:48

tejaja: No tak to vidíš,ty už to tu máš,brzo vyzkouším a dám vědět:yes::yes::yes:

tejaja tejaja

25. 2. 2013 20:44

jarda Kadic::-D:-D:-D U nás na Šariši sa to robí jednoducho, hotové fliačky s kapustou sa posypú cukrom a premiešajú. A vôbec nevadí, že je tam aj slaninka, tá musí byť.
Pozri fliačky : http://www.toprecepty.cz/recept/3761-flicky-s-hlav...
:-D;-)

tejaja tejaja

25. 2. 2013 20:41

jarda Kadic: Na Šarišu nehutorim, ale hvarim :-) A ked sebe vežmeš gerok, budze ci ceplo. Po kapustu nechodz do Kapušan, ale do Prešova, z Kapušan ani pes nedobry. A kedz budeš u nas, ta ci uvarim, co budzeš chcec, kokošky s brezľami, abo bandučeniky, a keby ši chcel daco slane, ta može bic beton. Daj znac, kedy pridzeš :-D:-D;-);-)

jarda Kadic jarda Kadic

25. 2. 2013 20:38

Tejajko, v Michalovcich jsem jedl od “skoro tchyně“ flíčky s hlávkovým zelím,chutnalo to do sladko-slana,kdybych se zbláznil,tak to neudělám, jestli znáš,dej receptik:yes::yes::yes: hlavně,jak nato zeli:-O:-O

pipre pipre

25. 2. 2013 19:58

Tak toto si také ukládám a stejně jako Magdalenka miluji stará jídla a ráda se k nim vracím aspoň ve vzpomínkách a vítám každý zveřejněný recept našich babiček. Škoda, že jsem se v mládí také víc nezajímala o to, jak to ta maminka vaří a nic jsem si nezapsala:-8 Vařila strašně chutně.:yes::yes:+

jarda Kadic jarda Kadic

25. 2. 2013 19:55

Hutorim ci, trimaj še.Berem šibe gerok a idzem pre kapustu do Kapušan.Ho už zapomínám:-O Bodík letí:yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

25. 2. 2013 19:43

Milujem staré jedlá...ukladám si s výkričníkom! Kým ešte mám kapustu v sude.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: gerok rohlíkové krekry sbylinkovým máslem fliačky se zelím po slovensky co je slovensky cmar fliačky s kapustou na sladko co je po slovensky cmar chacapuri na sladko slovensky cmar co je to cmar kefír a len fazulova polievka na kyselo po slovensky zelné flíčky na sladko flíčky se zelím na sladko fliacky s kapustou

Suroviny: zelí kysané, mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, máslo, kefír

TopRecepty.cz

Potrešnik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7A4