Pikantní výpečky z vepřového ořezu

Suroviny 4 porce

1 kg ořezu vepřového masa
200 g cibule
20 g česneku (cca 4 větší stroužky)
20 g zázvoru
pepř mletý
1,5 lžíce worcestrové omáčky
sůl
hladká mouka nebo solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Kousky vepřového ořezu opepříme a osolíme (pozor na slanost worcesteru), smícháme v zapékací míse nebo pekáčku s na kostičky pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, drobně pokrájeným zázvorem a worcesterem.

  2. Pekáček zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 45 minut. Je-li třeba, trochu podlijeme vodou nebo 10° pivem. Poté odklopíme, zaprášíme lžičkou mouky nebo škrobem, promícháme, podlijeme a dopečeme doměkka a do barvy.

  3. Podáváme s knedlíkem, noky, gnocchi, bramborem a dušeným či kysaným zelím, špenátem... Vše de vlastní chuti.

Komentáře k receptu Pikantní výpečky z vepřového ořezu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřové výpečky vepr.vypecky vepřové výpečky recept recept na výpečky vepřový ořez recepty recepty na vypečky recept na vepřové výpečky výpečky recept vepřove maso ořez vepřový ořez z bramboraky veprove vypecky fotky vepr. výpečky vepřový orez vepr i’ve vypecky se spenatem vepřové ořezy recepty ořezy recept recept na nejlepší výpečky z vepř.masa vypečky recepty ořezy z vepř.masa recepty vypecky