Krůtí ořez na másle

spagetka Kuchařka: spagetka

Drůbeží maso 15 názorů

Suroviny

400 g krůtího masa nebo ořezů (i jiný druh)
150 g másla
1 - 2 PL hladké mouky
sůl
pepř
1 - 2 KL oleje
trošku tuku na pánev
vývar na podlití
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Olej promícháme se solí a pepřem tak, aby vznikla hustá kašička (proto volíme dle chuti a nelze upřesnit množství). Maso nakrájené na sousta promícháme s touto směsí a necháme cca hodinu odpočinout.

  2. Na tuku prudce maso orestujeme, podlijeme jen velmi mírně vývarem (zhruba do půlky výšky masa, ne víc – maso nesmí plavat) a při velmi nízké teplotě dusíme téměř do měkka - mělo by stačit 15 minut. Tekutinu hlídáme, dle potřeby doplníme.

  3. Podušené maso lehce poprášíme moukou a zalijeme rozehřátým máslem. Pečlivě mícháme, aby nikde nebyly žmolky a dusíme ještě 10 minut. Podáváme s rýží, těstovinami, bramborem.

  4. Maso je lehce obaleno zahuštěnou máslovou šťávou, je jemně slané s malinko pepřovou chutí. Zdobíme rajčaty a bylinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Krůtí ořez na másle

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: krůtí ořez krůtí ořez recepty krůtí ořez recept krůtí ořez - recepty kureci orez recept krůtí ořez recept na krůtí ořez recepty krůtí ořez kureci orezy kureci orez recept recepty/krútí ořez recepty z krůtího ořezu co z krutího ořezu recepty/krútí ořez maso orez krůtí ořez-recepty co uvarit z krutiho orezu kuřecí ořez příprava ořez krutí ořes

Zapomněl/a jsem heslo