Pelmeně
Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem. Jde o vařené drobné kapsičky plněné třeba mletým masem a cibulí. Náplně jsou libovolné.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 422 kJ / 2 013 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,76 g |
Tuky | 51,04 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 859 mg |
Sodík | 2,04 g |
Sůl | 5,02 g |
Sacharidy | 248,76 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pelmeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1n
Moje poznámka
Pelmeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1n
Nejnovější recepty
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Švestkový džem
Přidáno před 6 hodinami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 10 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 12 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno 15. 8. 2025 15:20:45
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno 15. 8. 2025 15:12:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
majka-24 před 15 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Lucia81 před 50 minutami
Slaný cuketový koláč
ihrdlick před 1 hodinou
Kuře na leču
Ivet88 před 1 hodinou
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Lelekovicero před 2 hodinami
Vynikající langoše
pazderka83 před 2 hodinami
Tortilla plněná kuřecím masem
karel_koutnik před 3 hodinami
Nekynuté mini koláčky
JaniLayer před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Lasica před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
k.klemesova@gmail.com před 4 hodinami
Tématické fráze:
pilmeně,
palmeně,
těsto na pelmeně,
pelemeně,
omáčka na pelmeně,
pilmeni,
ukrajinské pelmeně bez masa,
pelmaně,
ukrajinská kuchařka,
pelmeně omáčka,
pelemeni,
pravé sibiřské pelmeně,
pelmeše,
pelemene recept,
kluci v akci pelmeně,
pravé ruské pelměně,
mouka ze sibiře,
pelimeni,
recepty-pelmeně,
ruská kuchyně recepty
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
voda,
vejce,
sůl,
vejce,
maso hovězí mleté,
maso vepřové mleté,
cibule,
voda,
cukr,
pepř mletý,
sůl,
vejce,
olej,
máslo,
smetana kysaná,
kopr
Komentáře (43)
nela:
tejaja: