Sibiřské pelmeně

bedmax Kuchař: bedmax

Doba přípravy: cca 1 hodina 4 porce Mleté maso 10 názorů

Suroviny

Těsto:
450 g polohrubé mouky
2 vejce
voda
sůl
Náplň:
špetka pepře
0,5 kg masa
1 cibule
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opracujeme a nakrájíme na menší kousky, aby šlo snadněji umlít.

  2. Pak maso umeleme.

  3. Směs osolíme, opepříme a přidáme na jemno nakrájenou cibuli, která ale nemusí být.

  4. Jakmile máme maso umleté, ochucené, tak vše řádně propracujeme.Během propracovávání můžeme přidat trošku vody, aby se sekaná lépe vypracovala a nebyla suchá.

  5. Potom směs odložíme stranou do mísy a nachystáme si na pracovním stole nudlové těsto.

  6. Nudlové těsto připravíme z polohrubé mouky, špetky soli a celých vajec, kdy na každé vejce dáme jednu až tři skořápky studené vody.

  7. Vypracujeme těsto, aby se nám nelepilo na prsty a bylo vláčné.

  8. Jakmile máme těsto vypracováno, oddělíme kousek a vypracujeme na válu slabší placku.

  9. Placku pomoučníme, aby se nelepila a vykrojíme z něj kolečka o průměru asi 5 cm. Kolečka dáme stranou.

  10. Zbytek vykrájeného těsta můžeme ještě jednou rozválet nebo z něj udělat drobení do polévky.

  11. Jakmile máme vykrájená kolečka, dáme do jejich středu zhruba vidličku náplně.

  12. Naplněné kolečko s masem ohneme v prstech tak, aby konce vzniklého půlměsíce se dotýkaly a po krajích je pevně spojíme.

  13. Tento půlměsíc ještě jednou ohneme v prstech tak, aby nám vznikl tvar přibližný mušličce.

  14. Pelmeně skládáme na pomoučněný tác.

  15. Připravené pelmeně vkládáme do většího množství vroucí osolené vody. Při vaření musí mít pelmeně dostatek vody, aby po zavření ve vodě plavaly.

  16. Pelmeně vaříme za občasného míchání asi deset minut, zhruba po sedmi minutách je můžeme ochutnat.

  17. Po uvaření je scedíme.

  18. Sibiřské pelmeně rozdělíme na talíře. Pelmeně se zalévají horkým hovězím vývarem nebo bujonem z kostky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sibiřské pelmeně

  • zizala zizala

    casino: Hezké, přikládám video, jak to funguje:
    http://www.pipera.cz/jak-na-to/

    Odpovědět

  • casino casino

    Na pelmeně je udělátko, viz foto:-)

    Odpovědět

  • Vaydycova Jirina Vaydycova Jirina(neregistrovaná)

    miluji pelmene jsou vynikajici jen tak polite rozpustenym maslem a pokapane octem nema chybu:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Nadezda Nadezda(neregistrovaná)

    Mam to moc rada! protoze znam a jim to z detstvi. Jsem ze Sibiri,a nekdy jsme delali celou rodinou 500 nebo 1000 ks...mrazili a meli vzdy v zasobach!!! a delat muzete to jak prijde fantazie.... jako polevku, jako prilohu, smazene nebo s ruznymi omackami, nebo v zapekaci mise!
    Jen bohuzel pelmene jsou puvodem z Mongolie)))
    a kdyz rikaji o sibirskych pelmenech -znamena ,ze oni udelany moc malenkatymi, at to snadno bylo jist a hodne :)

    Odpovědět

  • Dr.Holub Dr.Holub

    Džango má pravdu a nemusí se autorovi omlouvat.Recept je zkrácená a doslova opsaná verze z http://www.vareni.cz/trendy/sibirske-pelmene.

    Odpovědět

  • Petrr Petrr

    Pelmeně nemaj chybu,jsou skvělé není k nim co dodat.Jedl jsem je i posypané sýrem-mírně zapečené a s kysanou smetanou.Tento skvělí pokrm,si nic jiného nezaslouží prostě chválu a bodík:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Já je tak miluju, úplně na nich ulítávám a při chuti na ně, jsem schopná si je udělat snad v noci. Dávám bodíka:yes:
    A Bedmax, jak je to s tou fotkou, mohla by jsi nám to sdělit:-?

    Odpovědět

  • džango džango(neregistrovaný)

    perfektní recept - je velmi pracný, u nás se to těsto nesolí, solíme vodu.
    Jen se zeptám - FOTO je Vaše:-? - pokud jste tedy Kristýna Bantyuková a zveřejnil jste tuto fotku na serveru PROženy.cz - tak se omlouvám.

    Odpovědět

  • lenina lenina

    ahoj, naše babičk uvařila slepici, maso obrala, nasekala, ochutila a dávala do těsta. vše se krátce povařilo ve vývaru ze slepice. jedlo se to buď jako polévka, nebo jsme si osmažili cibulku a pelmeňě jedli takto, jakoby plněné knedlíčky s osmaženou cibulkou. nejlepší jídlo co znám

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    JO. To je správně. Ve vodě se vaří pelmeně a pirohy se smaží. Jedl jsem je dříve na zájezdě v rusku. (různé náplně) Byly moc dobré. Díky za připomenutí. Musím zase jednou udělat. +bodík.

    Odpovědět

Tématické fráze: pelmene plněné mletym masem pelmeně těsto na pelmeně pelmeně recept plněné pelmeně smažené pelmeně pelmeni pelmene s mletým masem pelmeně s masem recept pelmeně top recepty pelmeně pelmeně plněné mletým masem recept pelmeně plněné masem smažené pirohy pelmene testo pirohy z nudlového těsta pelmeně se sýrem nudlové těsto na pelmeně recept na pelmeně pelmeně plněné

Zapomněl/a jsem heslo