Karamelový likér
Ochutnejte kombinaci sladkého karamelu a exotického rumu v lahodném karamelovém likéru ze Salka a rumu. Z dostupných surovin můžete doma jednoduše vyrobit jemný sladký smetanový likér.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 335 kJ / 1 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Konzervu otvírejte až po vychladnutí!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2019 08:23
tomas: Ano stalo se,nesmí vařit klokotem,musí jen lehounce probublávat a nesmí být narušená plechovka.Ty dírky do plechovky byla chyba,ale to už jsi asi poznal.Dávám recept na karamel z mikrovlnky.Do vyšší,stabilní,ohnivzdorné mísy dej 150g krystalu+4 lříce vody.Lehce zamíchej a dej vlnit na plný výkon 4 minuty.Potom vlij 1 dcl VŘELÉHO mléka,opatrně ,vyšumí.Proto vyšší a stabilní nádoba,míchej do rozpuštění karamelu.Můžeš potom ještě promixovat .
29. 5. 2011 23:21
tomas:2 kondenzované mléka vařit 2hodky necháme vychladnout po vychladnutí otevřeme vlijeme do myxeru přidáme smetanu ke šlehání 12% přidáme 1/2rumu a vše rozmyxujeme.Mohu jen doporučit vynikající Bayliesa
26. 2. 2011 12:58
Tak to zkoušim, akorát jsem se bál že to bouchne, tak jsem udělal do víčka 2 díry.. to by nemělo vadit ne?
jinak stalo se někomu že by to bouchlo
jinak stalo se někomu že by to bouchlo
17. 12. 2010 19:24
Vynikající recept, Můžu jen doporučit!.Přeji všem hezké svátky www.toprecepty.cz
12. 12. 2010 23:01
Stemberkap, opravdu stačí v tom papiňáku jen 20 min? Někde jsem četla, že tak hodinu.
3. 12. 2010 22:42
my to taky děláme doma tradičně na Vánoce, akorát, že moc alkoholu neholdujeme takže to dělám spíš na mlsání- uvaříme 2 slazené salka potom smícháme s 1/3 rumu a ještě se šlehačkou a trochu rozmixujeme ať to není tuhéňamka
18. 5. 2010 23:35
ja take delam v papinaku staci 20 minut super doporučuji
30. 12. 2009 13:28
Džango, díky. Likér dělala dcera a moc se jí povedl, jen to trochu naředila kondenzovaným neslazeným mlékem a je to super. Jede dnes s partou slavit Silvestra, tak si to bere s sebou.
30. 12. 2009 11:09
Dobrý den, Amiro, ano ponořené úplně
30. 12. 2009 10:37
Jen se chci zeptat, to Salko se vaří úplně ponořené nebo jen ve troše vody?
10. 4. 2009 11:17
Ještě jsem zapomněla dodat, že je lepší vařit víc plechovek najednou, ušetří se energie
10. 4. 2009 08:44
Díky za vysvětlení. Nyní to vyzkouším protože vám důvěřuji. Ale raději se zeptat než něco zvorat.
10. 4. 2009 08:28
Václave, plechovka se vaří uzavřená, neboj se toho, je to vyzkoušené Někdo vaří v papiňáku, je to rychlejší, ale já to ještě nezkoušela. Hlavně je důležité otvírat plechovku, až když je úplně zchladlá
10. 4. 2009 07:18
Gabuso. S tím "Salkem" jsem již viděl mnoho receptů, ale zatím jsem neměl odvahu ho vařit. Mám strach, že se plechovka roztrhne. Nebo se do víčka udělá dirka a nebo celá horní část otevře a vaří se otevřené. Jak na to, aby to bylo bezpečné, ale rád bych to zkusil. Díky a ty zaím +bodík.
9. 4. 2009 17:09
Uvařené salko rozhodně nejde s rumem pouze protřepat. Vzniklý karamel je mnohem tuhší, než samotné neuvařené salko, takže, rozhodně mixér. Přidávám foto.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 2 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 12 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 1 hodinou
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 3 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 4 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 5 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 5 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 5 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 6 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 7 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 8 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Další recepty
Tématické fráze: likér baylies karamelový koňak liker z karameloveho salka likér ze salka baylies domácí se smetanou baylies likér salko likér baylies recept karamelový koňak recept baylies amareto likér karamelový koňak ze salka baylies ze salka likér amareto amaretto likér recept domácí amareto domácí likér amareto domácí likér ze salka likér ze salka recept likér salko
Karamelový likér
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2oB
21 názorů