

Karamelový likér zvaný tlamolep
Suroviny
- 4 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- 1 karamelové Salko
- 3/4 l rumu
- 250ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
Pečlivě rozšleháme karamelové Salko se smetanou.
Přidáme rozšlehané žloutky.
Vše zahříváme ve vodní lázni asi 10 minut. Sejmeme z lázně a za občasného promíchání necháme vychladnout.
Do vychladlého krému za stálého míchání přiléváme rum.
Naplníme do láhve, dobře uzavřeme a uložíme na chladné místo. Likér bude postupně houstnout a jeho chuť zjemní.
Poznámka od kuchařky
Uležený likér je výborný s kostkou ledu... zase tak moc se nelepí :-))))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Karamelový likér zvaný tlamolep
-
Zrovna včera jsme si s ním lepili tlamu!