Pohanka s brynzou

ioreth Kuchařka:

Bezmasá jídla 5 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

pohanka
sterilovaná kukuřice
brynza
cibule
kousek másla
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Loupanou pohanku přebereme, propláchneme a v osolené vodě vaříme asi 10 min.(zkusíme, jestli je pohanka měkká)

  2. Poté necháme s utěrkou pod pokličkou chvíli dojít.

  3. Mezitím usmažíme na jemno nakrájenou cibulku na másle.

  4. Pohanku rozdělíme na porce, nejlépe do misek.

  5. Do pohanky zamícháme nadrobenou brynzu, na to dáme kukuřici a nahoru osmaženou cibulku.

    Tip!Můžeme místo kukuřice použít sterilovaný hrášek nebo zeleninovou směs(třeba mexickou od Bonduelle)

Poznámka

Velice jednoduché, neobyčejně chutné.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pohanka s brynzou

  • Pejli Pejli

    tohle se mi moc zamlouvá, pohance jsem přišla na chuť, moc mi chutná.. a s brynzou, to musí být luxus!! jen fakt stačí zalít vřavou vodou :-) díky za tip :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak tenhle receptík mi nějak unikl, díky, Jano, za tip;-):-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já jsem si dnes poprvé koupila pohanku:-8. Dala jsem si ji, jako přílohu ke kuřecím nudličkám se zeleninou. V návodu je napsáno, povařit 1 minutu a pak dát třeba do útěrky. Dala jsem do peřin a myslím, že kdybych ji jen zalila horkou vodou, nebyla by tak rozvařená. Jen tam nikde není, kolik dát vody třeba na jeden hrnek, ale to jsem nějak zmákla, jako třeba u rýže. Není to vůbec špatné a určitě ještě pohledám nějaké recepty z pohanky. Jen příště mi bude stačit čtvrt hrnku, možná, ještě méně! Strašně se to navařilo:-D:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Pohánku som pripravila tak ako vždy, teda nie varením, pretože ním sa ničí rutín. Takže zaliať vriacou vodou, zakryť a do perín :-D. Zvyšok podľa receptu. Je to fakt rýchle a veľmi chutné ( a hlavne zdravé :yes:). Kto má rád pohánku, vrelo doporučujem, hlavne teraz v lete. Bodík letí:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Pohánka sa nevarí. Sparí sa horúcou vodou, zleje, opäť zaleje horúcou vodou, zakryje a nechá sa pod dekou v teple dôjsť 20-30 min. Niekedy sme hovorili, že ju dáme do perín :-D

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo