Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka s brynzou

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ioreth

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Loupanou pohanku přebereme, propláchneme a v osolené vodě vaříme asi 10 min (zkusíme, jestli je pohanka měkká). Krok 2: Poté necháme s utěrkou pod pokličkou chvíli dojít. Krok 3: Mezitím usmažíme na jemno nakrájenou cibulku na másle. Krok 4: Pohanku rozdělíme na porce, nejlépe do misek. Krok 5: Do pohanky zamícháme nadrobenou brynzu, na to dáme kukuřici a nahoru osmaženou cibulku.
Tip: Můžeme místo kukuřice použít sterilovaný hrášek nebo zeleninovou směs (třeba mexickou od Bonduelle).

Zveřejněno 31. 12. 2008

Poznámka autorky ioreth

Velice jednoduché, neobyčejně chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Rky

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Rky

Marie

Komentáře (5)

tohle se mi moc zamlouvá, pohance jsem přišla na chuť, moc mi chutná.. a s brynzou, to musí být luxus!! jen fakt stačí zalít vřavou vodou :-) díky za tip :yes:

Tak tenhle receptík mi nějak unikl, díky, Jano, za tip;-):-p

Já jsem si dnes poprvé koupila pohanku:-8. Dala jsem si ji, jako přílohu ke kuřecím nudličkám se zeleninou. V návodu je napsáno, povařit 1 minutu a pak dát třeba do útěrky. Dala jsem do peřin a myslím, že kdybych ji jen zalila horkou vodou, nebyla by tak rozvařená. Jen tam nikde není, kolik dát vody třeba na jeden hrnek, ale to jsem nějak zmákla, jako třeba u rýže. Není to vůbec špatné a určitě ještě pohledám nějaké recepty z pohanky. Jen příště mi bude stačit čtvrt hrnku, možná, ještě méně! Strašně se to navařilo:-D:-))

Pohánku som pripravila tak ako vždy, teda nie varením, pretože ním sa ničí rutín. Takže zaliať vriacou vodou, zakryť a do perín :-D. Zvyšok podľa receptu. Je to fakt rýchle a veľmi chutné ( a hlavne zdravé :yes:). Kto má rád pohánku, vrelo doporučujem, hlavne teraz v lete. Bodík letí:-D:-D:-D

Pohánka sa nevarí. Sparí sa horúcou vodou, zleje, opäť zaleje horúcou vodou, zakryje a nechá sa pod dekou v teple dôjsť 20-30 min. Niekedy sme hovorili, že ju dáme do perín :-D

Tématické fráze:
pohanka recepty, recepty z pohanky, pohanka s bryndzou, recepty pohanka, pohanka recept, jídla z pohanky, recept pohanka, jídlo z pohanky, recepty z loupané pohanky, pohanka bryndza, pohanka, recepty-pohanka, pohanka loupaná recept, pohanka se zeleninou a brynzou, pohanka loupaná recepty, pokrmy s brynzou, brynza recepty, pohanka-recepty, vaříme s pohankou, vaření pohanky

Suroviny:
pohanka, kukuřice sterilovaná, brynza, cibule, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu