Salát "Giftun"
Suroviny
Porce: 1-2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 139 kJ / 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,93 g |
Tuky | 22,63 g |
Vláknina | 31,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 193 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 57,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Název Giftun je podle hotelu v Egyptě, kde jsme byli ubytovaní. Egypťané mají velké množství salátů, ale při nejlepší vůli jsem se nebyla schopna domluvit s kuchařem o ingrediencích!:-))))) Tenhle salát byl skvělý a velmi zvláštní. Černý kmín, jinak taky Černucha, v Egyptě hojně používaný jsem použila poprvé. Pro ty, kteří nemají potuchy, co to je za koření přidávám odkaz..:-))
Všechny vás tímto zdravím již z domova!!:-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 7. 2013 07:51
+9 Jani jistě dobré a i pěkné
30. 6. 2013 15:55
Ani me se nelibi, co se tu deje. Nemuzu poradne ani psat, neb me napadne hned me dvojce. Ani dotttore uz mi nemuze pomoci.
30. 6. 2013 15:46
Já teda nevím ,jak komu,ale mě už trpělivost došla,admini nic,tak já se odhlašuju a dokud tady bude s prominutím takového BORDEL,tak se neozvu
30. 6. 2013 14:50
Jana Remkova:dobrej recept
30. 6. 2013 12:52
Jitkas: Já si sojovou omáčku dávám jen kvalitní a ne moc. Mám ji fakt ráda. O tom, že je z kopyt, tomu se jen směju a ikdyby byla, je mi to jedno! Díky za komentář, který je k receptu, ostatní se snažím ignorovat Ještě k té úpravě. Neměla jsem ho v misce, ale přímo na talíři k masu, takže jsem se snažila zabrat jen salát. No, mohla jsem ho dát do misky
30. 6. 2013 10:07
Dvojce Jitkas: Dvojčátko, mažou se toliko vulgární komentáře, zbytek dle vlastní úvahy smažou admini. Evidentně máte furt potřebu prudit, co? . Tak si poslužte, mohl byste puknout vzteky
30. 6. 2013 09:49
Ty ze nedelas hrubice? Takoveho razeni? Tak mi tedy vysvetli, co znamenaji ty tve BILINKY
Spagetko, mela by ses nad sebou zamyslet. Hlavne nad tim, jak mazes komentare. Kdyz se nekdo navazi do nekoho jineho, delas mrtveho brouka, ale jakmile se to tebe tyce, tak kometar nevydrzi dele nez dve, tri minutky.
Je mi jasne, ze toto hned smazes. Je to tu horsi, nez za komunistu
Spagetko, mela by ses nad sebou zamyslet. Hlavne nad tim, jak mazes komentare. Kdyz se nekdo navazi do nekoho jineho, delas mrtveho brouka, ale jakmile se to tebe tyce, tak kometar nevydrzi dele nez dve, tri minutky.
Je mi jasne, ze toto hned smazes. Je to tu horsi, nez za komunistu
30. 6. 2013 09:39
Jitkas: Nocomment. Schizofrenie, ale že se baví, co? Teď už nic nepiš, počkáme na vyjádření Jany.
Jani R., nechceš ty kecy fakt smáznout? Záleží na tobě, nejsou vulgární, ale nic nevypovídaj o receptu, jen rádoby o smyslu pro zvrácený humor.....
Jani R., nechceš ty kecy fakt smáznout? Záleží na tobě, nejsou vulgární, ale nic nevypovídaj o receptu, jen rádoby o smyslu pro zvrácený humor.....
30. 6. 2013 09:36
J.R: Moje komentare jsou tri- 07:18:50, 08:24:54, 08:35:43. Nezlob se, ale zbytek nepisi ja. A klidne smaz, neb pod receptem se ma mluvit o receptu, ne o blbostech. Tento je posledni. Jo a sourorenci jsou dokonali, ne dokonaly, chyby sice delam, neb v zadnem pripade nejsem dokonala, ale hrubajzny takoveho razeni tedy ne. To pro ono "dvojce".
30. 6. 2013 08:58
spagetka: a taky nejsou tak dokonaly, jako jsem ja. Ale je to ma krev, nuz co nadelame, ze.
30. 6. 2013 08:35
spagetka: Mas pravdu, ale ja vlastnich sourozencu mam az dosti, nekdy si myslim, ze bych chtela byt jedinacek. Ovsem vetsinou to je parada a mame se radi. Toz bude nas vic, nebojime se vlka nic!!
30. 6. 2013 08:30
Jitkas: Jo 7:18:50 že jo, zbytek opět tvé "milované dvojče",
30. 6. 2013 08:24
Jana Remkova: Muj prvni a komentar, je z 07:12:50. Toto je druhy a posledni. Ostatni "duchaplnosti" nepisi ja. Naopak, salatek vypada moc dobre.
30. 6. 2013 07:43
A jeste musim dodat, ze ja bych tento salat privedla do uplne dokonalosti tim, ze bych to lepe naservirovala. Jak rika muj dottore, ji se i ocima.
30. 6. 2013 07:18
Jana Remkova: Cernuchu jsem ochutnala v jedne libanonske restauraci. Byla pridana v salatu z petrzelove zelene nate. Chut byla zvlastni, ale musim rici, ze nijak nerusila, ba naopak. Co se tyce sojove omacky, nevedela jsem, ze se dela z kopyt a kosti. Ja mam pocit, ze prave sojova macka, ze vsech onech "preparatu", je ta nejprirodnejsi. Kdyz ji ma nekdo rad, nevidim duvod, proc ji nepridat, nebo naopak. Je to jen o osobni chuti, kterou ja naopak uznavam a neodsuzuji. A salat je originalni urcite, neb cernuchu do nej nikdo nepouzil, ac mnozi vedeli, oc jde. A o tom to je, rozsirit horizonty.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 3 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 6 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Slaný koláč
Fijolkauwu uvařil před 9 sekundami
Francouzský hruškový koláč
Viera19@seznam.cz uvařil před 13 minutami
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
LukyRi uvařila před 54 minutami
Timovo utopenci
flanti uvařil před 1 hodinou
Křehké polštářky z listového těsta
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Červená čočka s kuřecím masem a mrkví
lucisnice uvařila před 3 hodinami
Buchta z jogurtu
VACLAVKA123 uvařila před 4 hodinami
Čína wok s jasmínovou rýží
Alca. uvařila před 4 hodinami
Šunkofleky "klouzáky"
babca.mz uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Samosběry jahod začaly: Nejlevnější jahody seženete za 60 Kč/kg u Kolína. Sbírá se ale už i na Moravě
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Další recepty
Tématické fráze: recepty hlušcová jana sojový salát kus kus salát okurkový salát smažou a česnekem bilinky zvraceny humor.sk bilinky pouzivane v kuchyni lecive bilinky bilinky v salátu bilinky do salatu salát z byli fazolek arabske koreni na salat palačinky recept amur recepty recepty z květáku fazolky plněná rajčata recept salat z lososa salat losos recept
Suroviny: fazolky zelené, cibule červená, rajče, česnek, olej olivový, šťáva citronová, omáčka sojová, sůl, pepř, kmín celý
Salát "Giftun"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EX54
31 názorů