Krompiruša - závin s bramborami a cibulí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 424 kJ / 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,90 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jde o tradiční chorvatský recept (krompir - brambora), má mnoho variant, někdo brambory s cibulí napřed dusí na oleji - ale to fakt není nutné, propeče se dobře, někdo používá těsto na baklavu. Já znám tento postup z dob, kdy jsem v Chorvatsku byla "jako doma"
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 1. 2018 07:55
hosta: Mám recept na filo cesto, doniesla som si ho z Grécka, ale ešte som ho nikdy nerobila. Snáď niekedy...
15. 1. 2018 07:11
Píši to v poznámce, že se většinou používá těsto na baklavu, ale kde ho vzít
14. 1. 2018 22:53
Ta "prava" z testa filo, ale i tato je
14. 1. 2018 22:29
helusa27:
No, erna mrkonjic: možná myslela těsto na PITA placky (chleba)
No, erna mrkonjic: možná myslela těsto na PITA placky (chleba)
14. 1. 2018 21:51
erna mrkonjic: Dobrý den, tak rovnou napište, v čem je jiný. Já jej právě dělám... zbylo mi listové těsto a brambory Děkuji.
21. 10. 2015 11:51
erna mrkonjic: pokud jako neregi. jen neprocházíte mě by zajímalo, zda ta "správná" krompiruša se dělá z listového těsta?
Děkuji za odpověď
Děkuji za odpověď
21. 10. 2015 11:23
Dobrý den,fascinuje mě tento recept..Jsem původem z chorvatska a pravá krompiruša se opravdu dělá jinakTento recept není špatný,naopak,ale nenazívejte to krompirušou...Snad jsem tím nikoho neuraszila,ale dost mě to pobavilo...
1. 8. 2013 16:17
no super!!
30. 7. 2013 12:51
Zkusila jsem a je to opravdu moc dobré!!
27. 7. 2013 19:49
hosta: je to asi na obsahu ledničky, ale měla jsi bezva nápad
27. 7. 2013 14:26
Parádní Jituš, určitě to někdy vyzkouším
23. 7. 2013 21:30
varilamyskakasicku:no prima, asi to jde plnit různě, já příště zkusím trochu nivy nebo hermelínu - jen přidat k bramborám, díky za fotku, jako obvykle ji máš moc hezkou
23. 7. 2013 15:09
Tak jsem upekla závin naslano, přidala jsem s dovolením fotečku, když tak ji vymaž, dala jsem tam cibuli bílou, brambory, uzené tofu, špičičku uzeného, kvůli mnaželovi, ale moc dobré, dávám vychladnout zbytek závinu, teď se jedna šiška snědla, a díky za inspiraci
23. 7. 2013 13:37
hosta: už to peču, s tofu a vším vypadá to zatím dobře, cibuli jsem neměla červenou, jen bílou, nepoužívám ani podravku a tak jsem smíchala kořeníčko podle sebe, snad to vyjde
23. 7. 2013 07:02
varilamyskakasicku: to je červená cibule, snad nezkazíš nic ale myslím, že tam není potřeba, nevím, jak s tou chutí kysané smetany, lepší by byl spíš sýr, ale nám to chutnalo takto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 11 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 3 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 3 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 4 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 4 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Krůtí maso: Jak je vařit a péct, aby se povedlo
Další recepty
Tématické fráze: závin s bramborami kompirusa zavin s cibuli chorvatsky zavin listové těsto s bramborami krompiruža tradiční chorvatský recept recept chorvatský závin závin s bramborem a cibulí závin z listového těsta s bramborami listový závin s brambory chorvatske brambory s cibuli pita závin zapečené štrůdlíky pita s bramborami chorvatske listove testo bramborový listový závin recept chorvatske recepty z listového těsta pita krompirusa krompir salat
Suroviny: těsto listové, brambory rané, cibule červená, smetana zakysaná, máslo, sůl, pepř, podravka
Krompiruša - závin s bramborami a cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKOg
33 názorů