Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 747 kJ / 3 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,28 g |
Tuky | 3,16 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 804,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ovoce dobře omyjeme, neloupeme, nakrájíme na větší kostky (asi 2x2 cm). Vložíme do pekáče, přidáme koření, cukr, tresť a podlijeme. Pečeme odkryté v troubě při 170°C, občas promícháme. V případě potřeby podlijeme troškou vody. Pak vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Krok 2: Když je směs vlažná, lžičkou ji vkládáme do ledových tvořítek nebo menších kelímků s víčky. Zamrazíme. Směs je husté konzistence a je lepkavá, takže ji lze postupně z kelímků odebírat lžičkou. Na hrnek o objemu 230 ml dáváme 4 lžičky směsi, není třeba doslazovat.
Zveřejněno 17. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mražený pečený čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YZwK
Moje poznámka
Mražený pečený čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YZwK
Nejnovější recepty
Losos na smetaně s cuketou podle ČSN
Přidáno před 43 minutami
Cottage sendvič
Přidáno před 2 hodinami
Spaghetti s Lučinou, anglickou slaninou a ředkvičkami
Přidáno před 14 hodinami
Špízy se sýrem a cuketou
Přidáno před 17 hodinami
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 21 hodinami
Salát z pečených paprik
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zbojnický guláš
Slavista62 před 1 hodinou
Malinové řezy
Silvie.Gemini před 2 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Niconihax před 2 hodinami
Rajčatový salát s Nivou a bazalkou
Mamma před 3 hodinami
Letní zeleninová polévka s fazolkami
PavelLajcok před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Markeeta před 10 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
JanaPisova před 10 hodinami
Salát z kedlubny, mrkve a ředkviček
Petra970 před 11 hodinami
Domácí kmínový chleba
Petra970 před 11 hodinami
Rybízový jogurtový bezlepkový koláč
verisovakristyna před 11 hodinami
Tématické fráze:
pečený čaj z broskví,
pečený čaj ze zmraženého ovoce,
pečený čaj z mraženého ovoce,
pečený čaj,
pečený čaj z broskví recept,
pečený čaj recept,
peceny caj s broskvi,
pečený čaj broskve,
jak zavařit pečeny čaj,
peceny caj z pekarny,
zavařování pečeného čaje,
malinový pečený čaj recept,
rybízový pečený čaj,
boruvkovy peceny caj recept,
peceny rybizovy caj,
pečený čaj top recepty,
pečený jahodový caj,
uchování jablek přes zimu,
uchování broskví,
mrazeny caj
Suroviny:
broskve,
ostružiny,
jahody,
jablko,
skořice,
skořice celá,
koření hřebíček,
cukr,
cukr vanilkový,
tresť rumová,
tresť vanilková,
voda
Komentáře (30)
Takže ostružiny nebo meruňky v zimě fakt nekupuju, i když by to možná bylo ekonomičtější.V tomto případě je pro mě chuť přednější.
Lidé zamrazují i chleba.Znám případ že v akci koupila 100 rohlíku do mrazáku v době kdy máme markety otevřeny 363 dny v roce.Máme domácí pekárny a chleba máme za 2 hoďky hotový.
Špagetko chtěl jsem říct pokud člověk není línej,má čas, je zdraví,baví ho vaření, je zavařování ekonomičtější to je levnější,zdravější v něčem i chutnější a hlavně radostnější,protože pohled do regálu s vyrovnanými kompoty,marmelády,chatni,křížaly je hezčí než do mrazáku.Přeji hezký den
(Mrazím všetko, čo ma len napadne.)
Ano, jsou povodně, požáry a výjimečné havárky, jo to beru. Jenže i u povodní se doporučuje vyházet i ty konzervy, takže????????
Polovinu mixuje tyčovým mixérem na protlak. Když rozdělá lahev tak dá do ledničky a podle potřeby konzumuje. Vlastně nic nezavařuje! Z trouby to jde horké do sklenic utáhne víčko a otočí.Než to vychladne dává to do pivní přepravky(vzhůru dnem) protože hrdlo je užší a padá to. Protlak dává do tvořítek (v tvaru ovoce)dá zmrznout a zdobí tím poháry ,zmrzliny,a do nápojů. Vypadá to skvěle. Navíc každou chvíli jsou povodně,vichřice a když vám nepůjde elektrika 3 dny a bude léto tak to co máte v mražáku půjde do hajzlu. Mrazák ušetří čas a je na překlenovací dobu ale dlouhodobé uchování potravin jedině
Mimocodem, tato varianta vznikla právě proto, že jsem měla doma jen samé velké sklnice, ovoce chtěla spotřebovat, tak jsem to zkusmo vložila do mrazáku - a funguje to. Tečka.
dobre v tomto sa vyznám.
Neide ver o žiadne veci,
v stávke sú len samé keci.
Inak by sme nemali
žiadne vlny v pohári.
Bolo by tu pusto, hmlisto,
to snáď nechce nikto isto.
A tak hurá zvesela,
zatočme to dokola.
Nech má každý ten svoj sen,
ja tu písať budem len.