

Mražené fazolky
Suroviny
- fazolové lusky
- voda
- mikroténové vrecúška
Postup přípravy receptu
Fazuľky umyjem, odrežem končeky, pokrájam, vhodím do vriacej vody, varím cca 3 - 4 minúty.
Nechám vychladiť, dám do mikroténových vrecúšok a uložím do mrazničky.
Poznámka od kuchařky
Je to recept - nerecept, možno ho niekto nepozná a inšpiruje sa.
Skúšala som aj bez predvárania, ale myslím, že predvarené majú lepšiu chuť.
Kedysi som fazuľky zavárala do sladkokyslého nálevu, mrazenie mi však prijde jednoduchšie a menej pracné.
Fotku pridávam iba ilustračnú - zamrznuté vrecko nie je extra fotogenické.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mražené fazolky
-
Firma Bonduell svou zeleninu do 3 hodin po sběru oblanšíruje ve vroucí vodě, okamžitě rychle zchladí ve studené, nechá okapat a zamrazí, tím docílí skvělou chuť jejich zeleniny.
-
1974andrea:v pohode, ja som napísala recept, ako to robím ja a prečo vlastne.
-
magdalenka:Psala jsem,že JÁ osobně nepředvařuji. Jinak je to každého hráče věc
. Nepřijde mi,že když si koupím mraženou zeleninu,byla by předem oblanšírovaná a ani to tam nepíší.
-
Teď jsem objevila zdejší diskuzi, zda předvářet nebo ne
Já tedy osobně nechám projít varem jak houby, tak zeleninu, potom teprve zamrazím,mám sice jen zkušenost 30 let
, ale pořád ji dodržuji a zdá se mě, že je to chutnější, než jako mrazit čerstvé
Také mám kuchařskou knihu,kde se to doporučuje předem předvařit
a pak zamrazit, tak nevím, vždyť ať si to každý vyzkouší, ne
-
1974andrea:dovolila by som si polemizovať...
Citujem:"Niektoré ovocie a zeleninu treba pred mrazením blanšírovať (ponoriť na krátky čas do vriacej vody), aby sa inaktivovali enzýmy a kvasinky, ktoré by spôsobovali skazu potravín aj v mrazničke. Pri blanšírovaní sa môže stratiť časť vitamínu C (15 až 20 %). Preto sa ovocie a zelenina zmrazujú v stave svojej „vrcholnej kondície“ hneď po zbere, a tak sa stáva, že obsah živín v nich je dokonca vyšší ako v podobných „čerstvých“ produktoch."
Ale nemusíš mne ani odborníkom veriť, je to na tebe... -
marie:Nikdy zeleninu do mrazáku nepředvařuji,ztratí svoji chuť a když je vyndám,jsou krásně tvrdé a zelené jako čerstvě utržené.
-
Každa zelenina se ma předvarit neco na tom je mam to vyzkoušené
Klariska: -
Ja huby a fazuľky predváram...
-
Raz som predvarila, už pred mnohými rokmi...ale nechutili, nebolo to ono. Tak somj sa vrátila k zmrazovaniu bez predvárania. Žiadnu zeleninu ani ovocie pred zmrazovaním neblanšírujem.
-
Taky mrazím, ale bez předvaření, zkusím předvařit.
-
zrovna to budu potřebovat..fazolky vypadají nadějně..
děkuji
-
Mražené fazolky si kupuju, protože jsem zahradnický antitalent. Ale až s tomu jednou propracuju nebo od někoho dostanu dávku čertsvých fazolek, tak si na toto určitě vzpomenu. Ď. za tip
-
Fazolky mrazím i nakládám. V zimě je to lahoda.
-
maris, niekto vie aranžovať oveľa krajšie...
-
Sice to je recept - nerecept, ale jsou to fazolky, které máme moc rádi a máš krásně naaranžovanou fotku, proto +