Mražené fazolky

magdalenka Kuchař: magdalenka

Zavařeniny 16 názorů

Suroviny

fazolové lusky
voda
mikroténové vrecúška
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazuľky umyjem, odrežem končeky, pokrájam, vhodím do vriacej vody, varím cca 3 - 4 minúty.

  2. Nechám vychladiť, dám do mikroténových vrecúšok a uložím do mrazničky.

Poznámka

Je to recept - nerecept, možno ho niekto nepozná a inšpiruje sa.

Skúšala som aj bez predvárania, ale myslím, že predvarené majú lepšiu chuť.

Kedysi som fazuľky zavárala do sladkokyslého nálevu, mrazenie mi však prijde jednoduchšie a menej pracné.

Fotku pridávam iba ilustračnú - zamrznuté vrecko nie je extra fotogenické.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mražené fazolky

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    Firma Bonduell svou zeleninu do 3 hodin po sběru oblanšíruje ve vroucí vodě, okamžitě rychle zchladí ve studené, nechá okapat a zamrazí, tím docílí skvělou chuť jejich zeleniny. :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    1974andrea:v pohode, ja som napísala recept, ako to robím ja a prečo vlastne.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    magdalenka:Psala jsem,že JÁ osobně nepředvařuji. Jinak je to každého hráče věc;-). Nepřijde mi,že když si koupím mraženou zeleninu,byla by předem oblanšírovaná a ani to tam nepíší.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Teď jsem objevila zdejší diskuzi, zda předvářet nebo ne:-? Já tedy osobně nechám projít varem jak houby, tak zeleninu, potom teprve zamrazím,mám sice jen zkušenost 30 let:-O:-D, ale pořád ji dodržuji a zdá se mě, že je to chutnější, než jako mrazit čerstvé;-) Také mám kuchařskou knihu,kde se to doporučuje předem předvařit:-!:-D a pak zamrazit, tak nevím, vždyť ať si to každý vyzkouší, ne:-?:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    1974andrea:dovolila by som si polemizovať...
    Citujem:"Niektoré ovocie a zeleninu treba pred mrazením blanšírovať (ponoriť na krátky čas do vriacej vody), aby sa inaktivovali enzýmy a kvasinky, ktoré by spôsobovali skazu potravín aj v mrazničke. Pri blanšírovaní sa môže stratiť časť vitamínu C (15 až 20 %). Preto sa ovocie a zelenina zmrazujú v stave svojej „vrcholnej kondície“ hneď po zbere, a tak sa stáva, že obsah živín v nich je dokonca vyšší ako v podobných „čerstvých“ produktoch."
    Ale nemusíš mne ani odborníkom veriť, je to na tebe...

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    marie:Nikdy zeleninu do mrazáku nepředvařuji,ztratí svoji chuť a když je vyndám,jsou krásně tvrdé a zelené jako čerstvě utržené. ;-)

    Odpovědět

  • marie marie(neregistrovaný)

    Každa zelenina se ma předvarit neco na tom je mam to vyzkoušené:yes::yes:

    Klariska:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Ja huby a fazuľky predváram...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Raz som predvarila, už pred mnohými rokmi...ale nechutili, nebolo to ono. Tak somj sa vrátila k zmrazovaniu bez predvárania. Žiadnu zeleninu ani ovocie pred zmrazovaním neblanšírujem. ;-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Taky mrazím, ale bez předvaření, zkusím předvařit.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:zrovna to budu potřebovat..fazolky vypadají nadějně..:-Kděkuji

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Mražené fazolky si kupuju, protože jsem zahradnický antitalent. Ale až s tomu jednou propracuju nebo od někoho dostanu dávku čertsvých fazolek, tak si na toto určitě vzpomenu. Ď. za tip :yes: ;-)

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Fazolky mrazím i nakládám. V zimě je to lahoda.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    maris, niekto vie aranžovať oveľa krajšie...;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Sice to je recept - nerecept, ale jsou to fazolky, které máme moc rádi a máš krásně naaranžovanou fotku, proto +:yes::-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jak zamrazit fazolove lusky zamrazení fazolek zmrazování fazolek mrazene zelene fazolky jak zamrazit zelené fazolky mrazení fazolek jak zamrazit fazolky fazolove lusky mrazeni mražení zelených fazolek zmrazování zelených fazolek zelené fazolky mražené zelené fazolky mražení jak zmrazit zelené fazolky zamrazovani fazolek zamrazovani fazolek zmrazování fazolových lusků jak mrazit fazolky jak upravit fazolky jak mrazit fazolove lusky jak mrazit zelené fazolky

Zapomněl/a jsem heslo