Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období

Sklízíte jednu cuketu za druhou a došly vám nápady, jak je zužitkovat? Pokud chcete uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravte sklenice a vrhněte se do zavařování. Cuketové zelí se skvěle hodí nejen k masu, ale také do polévky.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení zeleniny

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení zeleniny)

18. 9. 2013 15:27

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

4 sklenice po 650 ml

Nutriční hodnoty

Energie4 001 kJ / 956 kcal
Bílkoviny29,40 g
Tuky4,84 g
Vláknina83,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20,06 g
Sůl50,00 g
Sacharidy178,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zavařovat se dlouho nemusí, jde spíše jen o to, aby se dobře přichytilo víčko. Já zavařuji tyto větší sklenice v papiňáku. Na dno hrnce dám pařák na knedlíky, přidám 300 ml vařící vody, dám 2-3 velké sklenky a uzavřu poklicí. Od doby varu vařím 5 minut a vypínám. Víčka mě vždy chytí dobře a ještě se mi nikdy žádná “zavařenina“ nepokazila.

Dužinu se semínky z cukety nevyhazujeme. Můžeme je dát s různou zeleninou do hrnce a uvařit polévku. Po změknutí zeleniny rozmixujeme ponorným mixérem, dle potřeby naředíme a dochutíme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

18. 9. 2013 16:34

Anna Kocikova:Jojo, to vypadá taky moc dobře;-)

Teď ještě přemýšlím, jestli by se to nezkazilo, pokud bych cuketu jenom nasolila a zavařila. Abych si to pak dochutila k obrazu svému, co myslíte, šlo by to nebo se to zkazí?

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 9. 2013 16:29

1974andrea:Jak já Ti ty cukety závidím;-)mňam:-*Andri,jestli jich máš tolik,tak vyzkoušej tohle(klidně i bez toho zázvoru,každému tam nepasuje):-p
http://www.toprecepty.cz/recept/23607-cuketove-zel...
Jarunko děkuji:-K:-K

1974andrea 1974andrea

18. 9. 2013 16:23

Anna Kocikova:Já ho právě, když tedy dělám z čerstvé cukety, dochucuju jenom solí, cokrem a octem, cibulku dělám jako základ taky;-) Možná, že to vyzkouším, právě jsem ráno utrhla 5 cuket.

jarka skrobakova

18. 9. 2013 16:08

:yes::yes::-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 9. 2013 16:06

1974andrea:Andrejko,toho půl balíčku Deka se v tom množství ztratí,není to tak moc kořeněné.Dá se to použít i jako salát, ale já to hlavně dávám na chviličku podusit na osmaženou cibulku se slaninou jako zelí k masu a bramborknedlíku:-p:-)

1974andrea 1974andrea

18. 9. 2013 15:56

Drahuško, ty takhle ochucené zelí( myslím tím kořeněné deko apod.) používáš potom jako dušené? Zdá se mi na to dost chuťově odlišné, než když se použije pouze sladkokyselé nebo čerstvé. Spíš mi to přijde jako studený sterilovaný salát, ale můžu se mýlit:-8

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cuketové zelí cuketové zelí zavařování zavařování cuketového zelí zavařování cuket jak zavarit cuketove zeli zavarujeme cuketu cuketove zeli sterilovane zavařujeme cuketové zeli cuketové zelí zavařit zavařování cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařování zelí z cukety co z cukety na zimu zavarena cuketa jako zeli cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařujeme zavařená cuketa zeli z cukety zavařování cukety jako zelí cuketové zelí s dekem

Suroviny: cuketa, cibule, ocet, deko, cukr, kmín celý

TopRecepty.cz

Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33gM