Tortellini in brodo

Těstoviny Doba přípravy: 2-3 h 1 názor

Těstoviny Doba přípravy: 2-3 h 1 názor

Suroviny 2 porce

Kvalitní domácí vývar: (žádné hotovky ve vaničkách)
maso dle libosti i s kostí
kořenová zelenina (např. cibule, mrkev, celý pepř, celer i s listy aj.)
cca 150–200 g čerstvých Tortellin (buď domácí nebo koupené chlazené)
Parmezán
sůl
panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Udělejte vývar (kápněte do něj trošku olivového oleje).

  2. Z hotového vývaru vyndejte všechnu zeleninu a maso.

  3. Vývar nechte vařit a dejte do něho těstoviny.

  4. Tortellini jsou hotový rychle, cca 3 minuty většinou.

  5. Podávejte posypané parmazánem a s bílým italských chlebem.

Poznámka od kuchařky

Těstoviny se můžete udělat doma nebo si jednoduše koupit čerstvé chlazené tortellini v supermarketu. Dneska už je mají snad úplně všude. Italský vývar je úplně stejný jako ten náš, uděláte ho z masa + kosti, zeleniny a pár bylinek a necháte ho na mírném ohni vařit asi 2-3 hodiny. Italové do vývaru už nic jiného nepřidávají, žádné maggi nebo jiné podobné koření. Jediné, co používají je sůl nebo pepř (většinou celý) a nebo masox.

Komentáře k receptu Tortellini in brodo

Tématické fráze: tortellíni brodo tortellini recept tortelloni tortelooni inrecepty italské tortellini co jsou tortellini tortelini on brodo tortelliny tortellini italské recepty jak dlouho vařit tortellini tortellini jak dlouho se vaří? jak vařit tortellini jak dlouho se vaří tortelliny totrellini in brodo italský vývar jak dlouho vařit tortelliny kukuricné tortellini tortellini jak dlouho vařit