Kuřecí vývar s domácími tortellinkami a kořenovou zeleninou

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Polévky 3 názory

Suroviny

Na polévku budete potřebovat:
1 l vývaru
1 menší mrkev
1 malý kořen petržele
30 g celeru
Tortelliny
1 vejce
1 vejce na potření
100 g hladké mouky – (nejlépe semoliny + na pomoučení (množství mouky je orientační, každá mouka saje trochu jinak. Optimální množství mouky je takové, kdy je těsto tuhé ale ještě natolik pružné, aby se dalo vyválet na tenký plát.)
(- mouku smícháme s vejcem, vypracujeme pevné a pružné těsto, které necháme asi 15 minut odležet v lednici zabalené v potravinářské folii).
Náplň I.
80 g vařeného drůbežího masa (vařte v osolené vodě, s bylinkami. Já jsem použila estragon)
40 g tučného sýra
1/2 lžíce na jemno nasekaných bylinek (stejný druh, jaký jste použili při vaření masa)
(- maso spolu se sýrem nasekáme na jemno, ochutíme bylinkami a dosolíme).
Náplň II.
120 g čerstvého sýra
1 hrst nasekaných bylinek
(- smícháme bylinky s tvarohem, dosolíme).
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vývar: kuřecí skelety (4 ks) vložíme do pekáčku, přidáte rozkrojenou cibuli i se slupkou a vložíme do trouby rozpálené na 230 °C. Pečeme, dokud kostry nezačnou zlátnout.

  2. Poté skelety spolu s cibulí přendáme do hrnce, aby pasovaly vedle sebe (šetřete prostorem, protože chceme-li silný vývar, nebude dobré zalívat kostry velkým množstvím vody). Do hrnce přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a asi 10 kuliček pepře.

  3. Zalijeme studenou vodou tak, aby byly kostry ponořené a přivedeme k varu. Vývar táhneme těsně na bodu varu, nesmí příliš probublávat. Vaříme alespoň 3 hodiny (u hovězího vaříme déle).

  4. Asi 40 minut před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu 1 střední mrkev, malou petržel, a asi 50 g celeru. Zeleninu z vývaru už nepoužívejte!

  5. Očištěnou kořenovou zeleninu vložíme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka, ale ne tolik, aby byla zelenina příliš rozměklá. Zeleninu budeme krájet na julienne neboli tenké, stejně dlouhé nudličky. Zeleninu vložíme do scezeného vývaru.

  6. Polévku ochutíme solí, můžeme přidat bylinky.

  7. Těsto na Tortellini rozválíme na velice tenký plát, rozřežeme na čtverce o hraně asi 5 cm. Každý čtverec potřeme po stranách rozšlehaným vejcem. Na jednu polovinu čtverce – do cípu – položíme kopeček náplně. Druhou polovinu těsta přehneme, utvoříme trojúhelník. Spodní cíp přehneme a dva protilehlé spojíme a zmáčkneme prstem na té straně, na kterou jsme uhnuli spodní cíp.

  8. Hotové taštičky vložíme do vroucí osolené vody.

  9. Vaříme 3-4 minuty. Scezené vkládáme na talíř a přelijeme hotovou polévkou.

  10. Tortelliny vám pravděpodobně budou zbývat, proto množství, které nespotřebujete do polévky, můžete před vařením uzavřít do plastové krabičky a v lednici vydrží 2 dny.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí vývar s domácími tortellinkami a kořenovou zeleninou

  • Vareniste.cz Vareniste.cz(autor receptu)

    cathleen:přesně tak. Za chybu se omlouvám :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Martino, jaká má být ta mouka? Farina znamená italsky -mouka-. Tady použít žluťounkou semolu?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Masové vývary dělám velmi podobně, je pravda, že když se kostry, skelety, krky apod.upečou, je vývar daleko chutnější. Na tažení vývaru pak používám pomalý hrnec, který je pro vývar naprosto bezkonkurenční:yes::yes::yes::yes:.
    Jen ještě takovou perličku z mé domácnosti: vyvařenou zeleninu z vývaru s velkou chutí sní můj manžel, nikdo jiný ji nechce, on si ale fakt na ní pochutná. Prostě každý máme své choutky:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí vývar se zeleninou vývar se zeleninou a maso varene v potravinářské folii vyvar z perličky recept jak dlouho táhnou vývar