Kuře s rozmarýnkovým nádechem, v máslovém sosíku

Drůbeží maso Doba přípravy: minimálně 2 hodiny na uležení+2 hodiny pečení 19 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: minimálně 2 hodiny na uležení+2 hodiny pečení 19 názorů

Suroviny

1 větší chlazené kuře/cca 1200 g
3 snítky čerstvé rozmarýny/cca 8 cm dlouhé
3 pl celého kmínu
2 pl soli
120 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Kuře opláchneme a osušíme. Rozpustíme si 60 g másla, kuře zevnitř i zvenčí osolíme, okmínujeme a vetřeme máslo. Do kuřecího bříška ještě přidáme rozmarýn a takto přichystané kuřátko dáme v uzavřené nádobě, ve které ho později budeme péci, alespoň na 2 hodiny do lednice (já jsem nechala do druhého dne).

  2. Odpočaté kuře poklademe plátky zbylého másla, podlijeme 5 cl (velký panák) vody a vložíme přikryté do předehřáté trouby. Aniž bychom troubu otvírali, pečeme na nejnižší výkon (já mám plynovou) 1 a půl hodiny. Poté víko odstraníme, troubu zesílíme na ¾ výkon a za častého přelévání šťávou pečeme ještě půl hodiny. Z upečeného kuřete odstraníme zbytky rozmarýnu, naporcujeme a konzumujeme.

  3. Jako příloha se hodí dušené hlávkové zelí a bramborový knedlík. Také může být bramborová kaše, nebo jen tak s chlebem, či bez ničeho.

Poznámka od kuchařky

Podávala jsem s"Červeným zelím na víně"

http://www.toprecepty.cz/recept/30710-cervene-zeli...

a bramborovým knedlíkem,ale jen s bramborami,solamylem,moukou a solí

http://www.toprecepty.cz/recept/29804-bramborove-k...

Komentáře k receptu Kuře s rozmarýnkovým nádechem, v máslovém sosíku

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kuře dušené na rozmarýnu sosik d.glass sosiky kuře v sosíku kuře chlazené uvařit máslové kuře s bramborami