

Buchta Stracciatela
Suroviny
- 250 g pískového cukru
- 400 g polohrubé mouky
- 10 lžic oleje
- 300 ml sodovky
- 1 prášek do pečiva
- 2-3 čokolády na vaření
- sníh ze 3 bílků
- 5 dkg Omegy
Postup přípravy receptu
Suroviny na buchtu, kromě bílků a čokolády ušleháme ve šlehači a lehce vmícháme sníh a sekanou čokoládu.
Pečeme na vymazaném plechu cca 30 minut.
Po vychladnutí polejeme uvařenou čokoládou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Buchta Stracciatela
-
Je to dobrý recept když člověk potřebuje "sdělat" bílky, někdy opravdu nevím co s nimi
Ty 2-3 čokolády jsou myšlené i na polevu nebo všechny do těsta
Dávám bodíki do oblíbených
-
Díky Jani.
-
Sdělat bílky
Ten výraz hodně používá moje kamarádka, která se přistěhovala k nám z Krupky, vždycky mne to rozesměje.
Ale "sdělala" jsi je dobře, Verčo!!
-
Potřebovala jsem sdělat bílky, tak jsem zkusila tuto buchtu. Je opravdu moc dobrá.
-
Docela strohý popis. Napsala bych tam třeba, že jednu tabulku čokolády použijeme do těsta a zbylé dvě ve vodní lázni roztavíme na polevu...atd. Pro méně zručné by to byla užitečná rada...A když už potřebujeme ty tři bílky, tak bych použila i žloutky (do těsta) nebo ne? Ale jinak dávám bodíka za snahu. Já ji taky dělávám, ale s trošku jiným těstem