Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort Spiderman

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvettaG IvettaG

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 598 kJ /
6 118 kcal
Bílkoviny163,74 g
Tuky272,97 g
Vláknina6,56 g
Cholesterol 1,47 g
Sodík 1,48 g
Sůl3,86 g
Sacharidy748,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Krok 2: Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Konečná hmota by měla bát téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystaky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí). Krok 3: Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmísí. Krok 4: Pokud budete míchat příliš razantně, vyžnete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne. Krok 5: Dortovou formu vyložíme na dne pečicím papírem, pokud máte olej ve spay, stačí papír a boky vystříkat, jinak vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou. Do formy nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Krok 6: Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40min. Po 40 min. zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5min. odpočinout. Krok 7: Pak nožem oddělíme případně přilepené boky, z korpusu oddělíme postranní kruh a korpus necháme vychladnout. Krok 8: Recept na korpus jsem našla zde ,je vynikající a vždy se povede :-) . Krok 9: Krém: želatinu namočíme na 10 minut do studené vody a pak ji na mírném ohni rozpustíme. Krok 10: Pudinkový prášek smícháme s cukrem a rozmícháme v 1/2 hrnku mléka. Krok 11: Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme mléko s pudinkem, povaříme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Krok 12: Do vychladlé, mírně tuhnoucí želatiny vmícháme ušlehanou smetanu a zašleháme do vychladlého pudinku.

Zveřejněno 18. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort Spiderman

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDyX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort Spiderman

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDyX

Komentáře (3)

Nádherná práce!!:-O:yes:

Sem s ním
:-p

Tématické fráze:
dort spajdrmen, dort spiderman, spajdrmen, spiderman dort, dorty spajdrmen, spajdrmen dort, dorty spiderman, dort se spidermanem, spadrmen, dort spiderman postup, spajdrmen na dortu, spajdrmen dorty, spadrmen dort, dort spaidrmen, spiedrman, dort spajdrmet, dort spajdrmet, dort spiderman recept, dorty spiedrman, spiderman dorty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr písek, vejce, prášek do pečiva, olej, voda, sůl, cukr krupice, mléko, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, voda, želatina, smartflex velvet, mléko sušené, cukr moučkový, olej, mandlové aroma, voda, potravinářské barvivo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu