

Zapečené rybí maso
Suroviny 4 porce
- 455 g filet z tresky
- 255 g uzených filet z tresky
- 455 g brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
- 1,5 šálku plnotučného mléka
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 3 lžíce čerstvé petržele nasekané najemno
- 2 vejce uvařená natvrdo a nakrájená na větší kousky
- 85 g másla
- cherry rajčátka
- koření na ryby
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, brambory rozmačkáme a vmícháme do nich asi 55 g másla.
Filety tresky vložíme do velké pánve, přelijeme mlékem, přidáme koření na ryby a zvolna dusíme asi 10 minut. Potom mléko slijeme a uchováme.
Filety vyjmeme z pánve, vidličkou rozebereme na větší kousky a vykostíme. Zbývající máslo rozehřejeme ve větším kastrolu, přidáme mouku a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Odstavíme a postupně přiléváme mléko z ryb. Kastrol vrátíme zpět na oheň a omáčku vaříme asi 5-7 minut dokud nezhoustne.
Potom jí odstavíme, vmícháme maso, vejce a petržel. Osolíme a opepříme a nalijeme do velké zapékací mísy. Poklademe rozmačkanými bramborami, cherry rajčátky, zakápneme máslem a pečeme asi 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Kuchařka pro každý den - lehce upraveno
Myslím, že u tohoto receptu není až tak nutné dodržet gramáž, já jsem to dělala podle oka. Neměla jsem uzené filety z tresky, tak jsem dala jenom obyčejnou a vůbec to nevadilo. Byla to zase změna a nám to chutnalo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečené rybí maso
-
vyzkošeno
a musim říct že je to mooooc dobré
-
Hani, nádherné fotky
+
-
-
to je ale mňamka
+5
-
Pěkný recept. Nejvíc mě láká ta uzená ryba a vařená vejce...
Hani a ty fotečky
, ta tvoje rajčátka jsou úžasně fotogenická
.
-
uloženo, vyzkouším
-
tole je zase velice lakava obmena toho,co delavam ja ...
urcite stoji za vyzkouseni...bodik a pro ty co prehlidli muj recept,muzou juknout.... http://www.toprecepty.cz/recept/10620-plokkfiskur-islandska-rybi-kase/
-
Hani, to vypadá hodně zajímavě