Utopenci od dědy Milana
Různé názvy tohoto oblíbeného jídla se liší, většinou se ale nazývá Sloní žrádlo. Rovněž se upravuje přidáváním různých dalších ingrediencí, např. majonézy, okurek, chilli atd. Každý si ho upravuje dle své chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 7 516 kJ / 1 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,98 g |
Tuky | 128,41 g |
Vláknina | 29,90 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 19,30 g |
Sacharidy | 102,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Není třeba nechávat uležet.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2016 21:41
24. 4. 2009 13:35
Xenifer836, čti znovu, vždyť je to tam-všeho(co je před tím vyjmenované) 5 lžict.zn.5 polévkových lžic
24. 4. 2009 13:24
Šárkoproč si nenapsala kolik se tám všechno dává
9. 3. 2009 15:32
Zkusila jsem je naložit,jsem zvědavá jací budou,když je Drobek moc nechválí
5. 3. 2009 02:04
Zkusil jsem, sněd jsem to a nadšenej teda nejsem. Utopenci po čínsku zkrátka nejsou to pravé, aspoň pro nás.
28. 2. 2009 22:24
Já když dělám utopence, tak z celých špekáčků, které nakrojím a řez namažu hořčicí a okořením čili a pepřem. Pak skládám do 3l sklenice spolu s cibulí a zalévám octovým nálevem s kořením (bobkový list, nové koření pepř). Chtějí tak týden uležet, ale namají chybu. Zkusím někdy i tvojí variantu, Šárko, a uvidím, co mi na to manžel řekne.
28. 2. 2009 16:59
Kdysi mi kdosi poradil nalít navrch trošičku oleje. Od té doby to dělám, utopenci jsou pak potaženi lehce hamťavou vrstvou a je to mňam. Aspoň u nás doma.
Tenhle recept ovšem ihned tisknu a zařazuju, protože už mám hlad.
Tenhle recept ovšem ihned tisknu a zařazuju, protože už mám hlad.
28. 2. 2009 11:47
Jani, vyzkoušej třeba jen 1 sklenici s tou hořčicí, ani se nebudu sázet, že vám bude chutnat
28. 2. 2009 11:36
No, já dělám něco jako "Dědovy utopence" Je to hodně podobné, ale nejde tam hořčice a taky se dají skoro hned konzumovat. Taky jsou vždycky hned pryč
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 2 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 12 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 1 hodinou
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 3 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 4 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 4 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 5 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 5 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 5 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 8 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Příběh utopenců. Jak vznikla nejslavnější pochutina českých hospod a jak na ty nejlepší?
Uzeniny v teplé kuchyni: Výrazně zlepší chuť pokrmů, vaření s nimi je obvykle jednoduché a rychlé
Další recepty
Tématické fráze: utopenci s cibulí recept jak nalozit utopence utopenci recept utopenci s hořčicí utopenci v hořčici jak se delaji utopenci dědovi utopenci recept na utopence utopenci nálev utopenci hořčice nálev na utopence utopenci recept hořčice dědovy utopenci utopenci recepty recept utopenci utopenci v octovem nalevu dědovy utopence utopenci s hořčicí recept octový nálev na utopence utopenci
Suroviny: párky, cibule, ocet, voda, olej, kečup sladký, hořčice plnotučná, omáčka sojová,
Utopenci od dědy Milana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RwG
9 názorů