Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Úžasná vůně a chuť čerstvého sádla nám vždy dala zapomenout na varování, že je sádlo nezdravé. Je sice velmi kalorické (64 kcal na polévkovou lžíci), ale dnes již odborníci tvrdí, že při mazání na chleba je zdravější než máslo.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 56 421 kJ / 13 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 1 485,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jsem sádlo nepromíchávala, protože jsem hrnec zapnula přes noc, ale škvarky se trochu spekly k sobě. Nicméně šly od sebe velice dobře oddělit vařečkou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 8. 2022 13:25
Já škvaříl sádlo v PM cca 6,5 hodiny. Na Low 2 hod, pak 2 hod HIGHT a 2,5 hod na LOW. Ke konci jsem už promÍchával. Slil jsem sádlo, přepnul na HIGHT a už zlaté škvarky michal, až na skus byly křupavé. Vřele doporučuji zkusit to znovu a zhruba se držet receptu. Měl jsem 1,5 kg sýr.sádla......... Aksubab
8. 2. 2021 01:07
Tak to je mi opravdu líto,ale chápu tojá fáákt nemám problém,ale asi máme každý jinou představun škoda.ale i to se někdy stanne,hlavně.že jste vyzkoušela no holt se nepovedlo,ale to tak někdy je!!!Každý máme představy a ony nejsou to coo bychom očekávaly,ale zase nic se neděje,vyzkoušela jsi a už víš,že to dělat nebudeš,tak to je!!
8. 2. 2021 00:59
Simona Skolakova: ani nevíte jak jsem se těšila ze nebudu muset u toho stat a ted bohuzel musim vubec nevadi ted vim ze uz ho delat v pomalaci nebudu.Kdyz se vám vede to je super hlavni je ze jsem zkusila
8. 2. 2021 00:49
Hatty Hopkins: tak to je mi líto,já jsem spokojená no pravda dávám na ten druhá stupeň,ale nemohu říciže bych byla zklamaná,občas juknu to ano,pak sliju sádlo a nechámm stále praxcovat,ale to by jste dělal i v kastrolu,ale tady je výhoda,že se nic nespálíZa mne už jinak sádlo nedělám mne to vyhovuje,jen to chce vychytat
8. 2. 2021 00:05
Dobrý den právě teď dělám skvarky a uz se dela skoro 8 hodin v pomalaci na vysoké teplotě a porad nic tak me nezbylo ho dat do kastrolu a dodělat ho v nim.Takze za me ho budu delat v kastrolu ale snaha byla
10. 1. 2020 00:08
sonajara: no ráda odpovím,ale ve frajerovi jak já říkám Ph jsem dala na 2,stupeň a dala jsem nakrájené sádlo,malinko vody snad lžíci a pak nechala makat hrnec- frajera,musím říci,že jsem byla spokojená žádné hlídání,nic se nepřipalovalo,za mne spokojenosttakže vlastně vše podle Danči a vyšlo to,super receptík na který nedám dopustit,neboj se toho a jdi do toho
9. 1. 2020 22:43
sonajara: Pomalý hrnec má dva teplotní stupně - Low - pokrm se "pomalí" při teplotě přibližně 90 st. C (= I. stupeň) a - High - pokrm se "pomalí" při teplotě cca 120 st. C. (= II. stupeň) No při teplotě 90 st. C by se sádlo asi těžko vyškvařilo, takže se musí použít stupeň High, a jak píše autorka receptu, trvá to šest hodin. Autorka v receptu II. stupeň (High) zmiňuje.
9. 1. 2020 21:02
sonajara: odpoviem, aj keď som nebola oslovená. Recept hore je predsa o škvarení sádla v pomalom hrnci...
9. 1. 2020 20:16
Simona Skolakova: Dobrý večer měla bych dotaz na kolik stupňů škvaříte sádlo v pomalém hrnci a na kolik stupňů. Chtěla bych taky vyzkoušet . Děkuji ????
9. 1. 2020 20:12
Simona Skolakova:
28. 5. 2019 08:22
milda44: věřte, ze to jde!
27. 5. 2019 21:50
Škvarky v pomalém hrnci nejdou-škvařit se má při teplotě 120°až 140°C chuťově vynikající. Pod 100°je to mdlé no není to ono.
23. 3. 2016 09:29
Zdravím všechny a přeji pěkný předvelikonoční den. Včera k večeru mi přivezli PH, hned jsem ho vymyl, "vypálil", znovu umyl a první, co jsem udělal, založil jsem na hovězí vývar. Neznalý správného postupu, jsem dal krásné žebro, morkovou kost, osolil a dal "táhnout". Jistě si umíte představit moji další činnost. To víte, že jsem odbíhal od Tv kontrolovat, co se to vlastně v tom hrnci děje. Když jsem zjistil, že se neděje nic moc, tak jsem se zklidnil, že to opravdu z hrnce neuteče. Jaké bylo moje překvapení, když jsem ráno vstal a šel zkontrolovat vývar. Po ochutnání jsem se nacházel v nebi. Po dalším studiu na internetu jsem zjistil, že veškeré ingredience se do hrnce vkládají hned na začátku vaření. Vyndal jsem morkovou kost i žebro, do hrnce jsem dodal zeleninu, okrájené a nakrájené masíčko a dal znovu dodělat. Jsem z pomalého hrnce úplně nadšený. A zkusím také vyškvařit to sádlo. Věřím, že využiji vašich zkušeností, a že se to povede stejně, jako můj vývar.
4. 2. 2016 21:17
Po delším váhání a čtení recenzí a zkušeností jsem si hrnec koupila a jako první akci v něm uškvařila sádlo. Výsledek mě velice mile překvapil. Sádlo chuťově naprosto luxusní, škvarky jsem trochu doškvařila na pánvičce, ale jen se rozsýpaly.No každopádně bezva nápad, výsledek skvost. Děkuji za inspiraci
25. 1. 2016 13:17
Zdravím,já zkoušela včera a nevím kde se stala chyba,ale po 9 hodinách škvarky byly pořád docela bledé a bez kůrčičky... Slila jsem sádlo a škvarky dodělala na plotně za pár minut,pustily ještě celkem dost sádla.Zapnuto bylo na high,množství 1,5kg a vodu jsem nedávala. Mám Crock Pot Sauté 4,7 litru. Nevíte někdo kde by mohl být problém? Tato metoda se mi líbí,protože není sádlo cítit po celém bytě
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 7 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 31 minutami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 47 minutami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 1 hodinou
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 3 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 4 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít kuřecí, krůtí a kachní kůže v kuchyni? Máme pro vás tipy
Slezské stryky: Nasucho opečené placky jsou suverénně nejlevnějším pokrmem z brambor. Na přípravu stačí jen 2 ingredience
Jste milovníci tradičního zlatavého pokladu českých kuchyní? Ze škvarků se dá připravit pomazánka, chléb i sladké koláčky
Další recepty
Tématické fráze: rozpouštění sádla hrnec na škvaření sádla škvaření sádla s mlékem škvarky z pomalého hrnce škvaření sadla sadlo z pomaleho hrnce škvaření syrového sádla hrnec na sadlo jak škvařit sádlo rozpouštění sádla v troubě recept na škvaření sádla pomalý hrnec zkušenosti vepřové sádlo v pomalém hrnci škvaření sádla recept rozpouštění vepřového sádla sádlo v ph skvareni sadla v ph mleko do sadla rozpousteni syroveho sadla jak švařit sadlo
Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wznn
44 názorů