Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlo a škvarky v pomalém hrnci

Úžasná vůně a chuť čerstvého sádla nám vždy dala zapomenout na varování, že je sádlo nezdravé. Je sice velmi kalorické (64 kcal na polévkovou lžíci), ale dnes již odborníci tvrdí, že při mazání na chleba je zdravější než máslo.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 380 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 360 min

380 min (20 min příprava + 360 min tepelná úprava)

19. 4. 2014 12:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie56 421 kJ / 13 485 kcal
Bílkoviny30,00 g
Tuky1 485,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já jsem sádlo nepromíchávala, protože jsem hrnec zapnula přes noc, ale škvarky se trochu spekly k sobě. Nicméně šly od sebe velice dobře oddělit vařečkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Danca Danca

3. 12. 2015 14:25

Simona Skolakova: děkuji :-K Já už sádlo také jinak neškvařím.
V DP jsem to udělala jednou a zničila jsem si ji :-(

Simona Skolakova Simona Skolakova

3. 12. 2015 10:47

Dančo škvařila jsem vždy sádlo v DP a tentokráte jsem udělala prvně podle Tebe ve frajerovi PH;-)byla jsem velmi spokojená:yes:trvá to déle než v DP,ale je to opravdu lepší;-)Já nedávám sůl;-)Už jinak sádlo škvařit nebudu;-)Takže díky za nápad a bodík Ti přidávám;-)

neska

12. 11. 2015 23:43

Já dávám trochu mléka a zamíchám tam ještě nadrobno nakrájenou menší cibuli.Opravdu výborné,vyzkoušejte.:-)

Zdena z JM

7. 5. 2014 07:53

Tak jsem vyzkoušela a je to výborná voňavá dobrota téměř bez práce.:-p Právě jsem posnídala,ne zrovna moc zdravě,čerstvý chleba s čerstvým voňavým sádlem,ale moc jsem si pochutnala.:-DUrčitě budu dělat hodně často.

Navir Navir

6. 5. 2014 21:24

Taky dáváme do škvařeného sádla mléko :-p Na 5 kg syrového sádla cca 2 dcl. Škvarky mají krásnou barvu a chuťově je to jedna báseň :-p

Petra Ku. Petra Ku.

6. 5. 2014 20:41

Aha, Ladi, díky :-) Já to teda prubnu, protože u sporáku se mi stát nechce a z pekárnou při škvaření nejsem moc spokojená ;-)

spagetka spagetka

6. 5. 2014 20:32

Petra Ku.: Péti, přečti si můj komentík, já vždycky i klasicky dávám v závěru mléko. Tady v pomaláči jsem vodu nedala, v závěru zastříkla mlékem. Neskutečná dobrota :yes::yes::yes::yes:

Petra Ku. Petra Ku.

6. 5. 2014 20:29

Holky, co by se stalo, kdybych místo vody dala mléko? Vím, že někdo při škvaření mléko dává, já to nikdy nezkoušela, jen s vodou ...

Danca Danca

5. 5. 2014 14:03

spagetka: jééé, tak to mám radost, že jsi vyzkoušela a hlavně, že se zadařilo:-!:-K A moc děkuju i za fotečky:-):-K

spagetka spagetka

5. 5. 2014 09:10

Danca:Výsledek mého ponocování ti dám do fotek, když tak je smázni. Výsledek mě nadchl, opravdu jsou škvarky lepší než z pekárny. Protože sádlo používám dost často, bude mít milasek další funkci ;-).
Jinak: dala jsem tam celý kmín, osolila. Vodu jsem nedávala, ale v závěru dle svého zvyku stříkla krapítek mléka.
Pomalila jsem jen 5 hodin, asi proto, že jsem měla méně sádla než ty - 700 g
No a přece nebudu vymývat nádobu po takovéto dobrotě, upomalím na zbytcích sádla kousek masíčka, nejspíš plecko;-):-p
Děkuju za nápad :yes::yes::yes:

spagetka spagetka

4. 5. 2014 17:19

Danca:Tak sádlo mám v milaskovi a jsem zvědavá, do 11 stejně budu ponocovat ;-):-D

Danca Danca

27. 4. 2014 15:20

Vlasta: já jsem škvarky takhle dělala poprvé, tak jsem si nebyla s tou vodou jistá, bála jsem se, aby se mi sádlo nepřipalovalo...dala jsem ji opravdu jen trochu a škvarečky jsem křupavé měla:-)

Danca Danca

27. 4. 2014 15:19

Jana: souhlas:-!:-)

Jana

27. 4. 2014 14:54

Jinak už nedělám. Pomaláč je super hrnec.:yes:

Vlasta

25. 4. 2014 08:06

také děláme škvarečky v pomalém hrnci, jsou dokonalé, ale doporučuji vůbec nedávat vodu, když se dá voda,škvarky se rozpadnou a nejsou tak křupavé:-!:-!:-!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: rozpouštění sádla hrnec na škvaření sádla škvaření sádla s mlékem škvarky z pomalého hrnce škvaření sadla sadlo z pomaleho hrnce škvaření syrového sádla hrnec na sadlo jak škvařit sádlo rozpouštění sádla v troubě recept na škvaření sádla pomalý hrnec zkušenosti vepřové sádlo v pomalém hrnci škvaření sádla recept rozpouštění vepřového sádla sádlo v ph skvareni sadla v ph mleko do sadla rozpousteni syroveho sadla jak švařit sadlo

Suroviny: sádlo, voda, sůl

TopRecepty.cz

Sádlo a škvarky v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wznn