Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Úžasná vůně a chuť čerstvého sádla nám vždy dala zapomenout na varování, že je sádlo nezdravé. Je sice velmi kalorické (64 kcal na polévkovou lžíci), ale dnes již odborníci tvrdí, že při mazání na chleba je zdravější než máslo.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 56 421 kJ / 13 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 1 485,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jsem sádlo nepromíchávala, protože jsem hrnec zapnula přes noc, ale škvarky se trochu spekly k sobě. Nicméně šly od sebe velice dobře oddělit vařečkou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 12. 2015 14:25
Simona Skolakova: děkuji Já už sádlo také jinak neškvařím.
V DP jsem to udělala jednou a zničila jsem si ji
V DP jsem to udělala jednou a zničila jsem si ji
3. 12. 2015 10:47
Dančo škvařila jsem vždy sádlo v DP a tentokráte jsem udělala prvně podle Tebe ve frajerovi PHbyla jsem velmi spokojenátrvá to déle než v DP,ale je to opravdu lepšíJá nedávám sůlUž jinak sádlo škvařit nebuduTakže díky za nápad a bodík Ti přidávám
12. 11. 2015 23:43
Já dávám trochu mléka a zamíchám tam ještě nadrobno nakrájenou menší cibuli.Opravdu výborné,vyzkoušejte.
7. 5. 2014 07:53
Tak jsem vyzkoušela a je to výborná voňavá dobrota téměř bez práce. Právě jsem posnídala,ne zrovna moc zdravě,čerstvý chleba s čerstvým voňavým sádlem,ale moc jsem si pochutnala.Určitě budu dělat hodně často.
6. 5. 2014 21:24
Taky dáváme do škvařeného sádla mléko Na 5 kg syrového sádla cca 2 dcl. Škvarky mají krásnou barvu a chuťově je to jedna báseň
6. 5. 2014 20:41
Aha, Ladi, díky Já to teda prubnu, protože u sporáku se mi stát nechce a z pekárnou při škvaření nejsem moc spokojená
6. 5. 2014 20:32
Petra Ku.: Péti, přečti si můj komentík, já vždycky i klasicky dávám v závěru mléko. Tady v pomaláči jsem vodu nedala, v závěru zastříkla mlékem. Neskutečná dobrota
6. 5. 2014 20:29
Holky, co by se stalo, kdybych místo vody dala mléko? Vím, že někdo při škvaření mléko dává, já to nikdy nezkoušela, jen s vodou ...
5. 5. 2014 14:03
spagetka: jééé, tak to mám radost, že jsi vyzkoušela a hlavně, že se zadařilo A moc děkuju i za fotečky
5. 5. 2014 09:10
Danca:Výsledek mého ponocování ti dám do fotek, když tak je smázni. Výsledek mě nadchl, opravdu jsou škvarky lepší než z pekárny. Protože sádlo používám dost často, bude mít milasek další funkci .
Jinak: dala jsem tam celý kmín, osolila. Vodu jsem nedávala, ale v závěru dle svého zvyku stříkla krapítek mléka.
Pomalila jsem jen 5 hodin, asi proto, že jsem měla méně sádla než ty - 700 g
No a přece nebudu vymývat nádobu po takovéto dobrotě, upomalím na zbytcích sádla kousek masíčka, nejspíš plecko
Děkuju za nápad
Jinak: dala jsem tam celý kmín, osolila. Vodu jsem nedávala, ale v závěru dle svého zvyku stříkla krapítek mléka.
Pomalila jsem jen 5 hodin, asi proto, že jsem měla méně sádla než ty - 700 g
No a přece nebudu vymývat nádobu po takovéto dobrotě, upomalím na zbytcích sádla kousek masíčka, nejspíš plecko
Děkuju za nápad
4. 5. 2014 17:19
Danca:Tak sádlo mám v milaskovi a jsem zvědavá, do 11 stejně budu ponocovat
27. 4. 2014 15:20
Vlasta: já jsem škvarky takhle dělala poprvé, tak jsem si nebyla s tou vodou jistá, bála jsem se, aby se mi sádlo nepřipalovalo...dala jsem ji opravdu jen trochu a škvarečky jsem křupavé měla
27. 4. 2014 15:19
Jana: souhlas
27. 4. 2014 14:54
Jinak už nedělám. Pomaláč je super hrnec.
25. 4. 2014 08:06
také děláme škvarečky v pomalém hrnci, jsou dokonalé, ale doporučuji vůbec nedávat vodu, když se dá voda,škvarky se rozpadnou a nejsou tak křupavé
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 15 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 7 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 8 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 10 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 10 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak si doma vyškvařit sádlo a na co se hodí. Uplatnění najde nejen v kuchyni
Není nad domácí zabijačku. Jaké dobroty z vepřového masa a vnitřností si můžete připravit v bytových podmínkách?
Slezské stryky: Nasucho opečené placky jsou suverénně nejlevnějším pokrmem z brambor. Na přípravu stačí jen 2 ingredience
Další recepty
Tématické fráze: rozpouštění sádla hrnec na škvaření sádla škvaření sádla s mlékem škvarky z pomalého hrnce škvaření sadla sadlo z pomaleho hrnce škvaření syrového sádla hrnec na sadlo jak škvařit sádlo rozpouštění sádla v troubě recept na škvaření sádla pomalý hrnec zkušenosti vepřové sádlo v pomalém hrnci škvaření sádla recept rozpouštění vepřového sádla sádlo v ph skvareni sadla v ph mleko do sadla rozpousteni syroveho sadla jak švařit sadlo
Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wznn
44 názorů