Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlo a škvarky v pomalém hrnci

Úžasná vůně a chuť čerstvého sádla nám vždy dala zapomenout na varování, že je sádlo nezdravé. Je sice velmi kalorické (64 kcal na polévkovou lžíci), ale dnes již odborníci tvrdí, že při mazání na chleba je zdravější než máslo.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 380 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 360 min

380 min (20 min příprava + 360 min tepelná úprava)

19. 4. 2014 12:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie56 421 kJ / 13 485 kcal
Bílkoviny30,00 g
Tuky1 485,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já jsem sádlo nepromíchávala, protože jsem hrnec zapnula přes noc, ale škvarky se trochu spekly k sobě. Nicméně šly od sebe velice dobře oddělit vařečkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

24. 4. 2014 09:49

Vladimír: Mrkněte se sem na diskuzní fórum o pomalém hrnci. Za sebe dodávám, že jsem fakt ráda, že mne tu majitelky tohoto skvělého vynálezu přesvědčily o jeho nezbytnosti mít ho na lince :yes::yes::yes::yes::yes:
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=249
Dále pak konkrétně:
http://www.bionaire.cz/crockpot/
http://clanky.vareni.cz/pomaly-hrnec-setri-nas-cas...

Vladimír

24. 4. 2014 09:07

Už jsem dost starý, škvarků už jsem snědl možná tunu, ale co je pomalý hrnec, při svém vzdělání, nevím. Doplní někdo mé mezery? Děkuji.

Danca Danca

20. 4. 2014 20:53

jarka skrobakova: Rozhodně!!! Je to téměř bez práce a výsledek byl opravdu super! Záměrně říkám "byl", protože po škvarečkách se nějak slehla země...:-O:-D:-D

Danca Danca

20. 4. 2014 20:52

Anna Kocikova: Ani, a co myslíš, že jsem večer udělala??:-D:-D Jsem sice zastánce trochu lehčí stravy, ale občas s velkou chutí "ulítnu" a hřeším.... :-8:-D:-K

jarka skrobakova

20. 4. 2014 18:35

Danuš, tak to je super nápad v PH. To musím vyzkoušet, také to dělám v normálním hrnci. Tohle je pohodlnější. :yes::yes::-K:-p

Ivana64

20. 4. 2014 11:09

Danca: Aha, asi to bude tím, že já je dělám stejně dlouho na I.stupeň (ten nižší).

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 4. 2014 23:20

No, pěkně!! :-p:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 4. 2014 22:05

Škvarky vypadají velice hezky:-K
Danuš,ale to sádlo v pozadí úplně i v tuto hodinu láká,jít si ukrojit čerstvý chlebík,decentně si ho namazat,osolit,okmínovat a nacpat si vak,mňam:-D:-p:yes:

Danca Danca

19. 4. 2014 21:54

Ivana64: měla jsem je krásně křupavé i z toho PH;-)

Ivana64

19. 4. 2014 21:51

taky je tak dělám. My rádi křupavé škvarky, vyberu je než začnou zlátnout a doškvařím v hrnci. Trvá to jen chviličku, takže se nepřipálí.

hosta hosta

19. 4. 2014 14:30

To je to lákavé - nemaje PH, musí stačit kraj plotny:yes::-))

magdalenka magdalenka

19. 4. 2014 14:12

Tiež robím v PH, v pekárni som neskúšala.

Danca Danca

19. 4. 2014 13:55

spagetka: já jsem tam tu fotku jako hlavní měla, zdála se mi tmavá..ale asi je opravdu lepší, vyměním je;-)
Jinak děkuji za pochvalu, ty škvarky jsou opravdu takhle krásně zlatavé už z PH, nic jiného jsem s nimi nedělala. Samotnou mě to příjemně překvapilo, myslela jsem, že budou bledé..Už budu škvařit jedině tak!:-K

spagetka spagetka

19. 4. 2014 12:57

No vidíš, další dobrý nápad na využití kamaráda ;-);-):-D:-D, já teda dělám škvarky v pekárně, ale proč ne i tu. Ty škvarky mají pěknou barvičku, už jsi je nedávala pod gril pro barvu, takhle vypadaj přímo z PH? To by se mi líbilo. Jinak jako nápad beru :yes::yes::yes::yes::yes:.
Určitě jde přidat i třeba kmín, bylinky, prostě, co kdo má rád a jakou chce příchuť.
Jo a nechceš tu 2.fotku dát jako hlavní? Zdá se mí víc zřetelnější, ale je to na tobě ;-);-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: rozpouštění sádla hrnec na škvaření sádla škvaření sádla s mlékem škvarky z pomalého hrnce škvaření sadla sadlo z pomaleho hrnce škvaření syrového sádla hrnec na sadlo jak škvařit sádlo rozpouštění sádla v troubě recept na škvaření sádla pomalý hrnec zkušenosti vepřové sádlo v pomalém hrnci škvaření sádla recept rozpouštění vepřového sádla sádlo v ph skvareni sadla v ph mleko do sadla rozpousteni syroveho sadla jak švařit sadlo

Suroviny: sádlo, voda, sůl

TopRecepty.cz

Sádlo a škvarky v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wznn