Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlo z trouby bez míchání

Sádlo znovu získává na své oblíbenosti v české kuchyni. Není divu, jeho využití je všestranné. A zároveň, jak je známo, tuk nosí přece chuť. Pusťte se i vy do domácí přípravy škvarků neboli moravského müsli.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 200 min

230 min (30 min příprava + 200 min tepelná úprava)

18. 11. 2016 10:52

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie112 842 kJ / 26 970 kcal
Bílkoviny60,00 g
Tuky2 970,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,70 g
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Sádlo není v troubě potřeba vůbec míchat, není potřeba ani dohled nad ním.

Inspirace - fb

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tara23

23. 2. 2023 14:17

sádlo v troubě dělám už několik let skvělé je, že se nemusí míchat ani hlídat :yes:
už jsou v troubě 3kg :-)

misula29

22. 6. 2019 09:32

Škvařím takto sádlo už poněkolikáté a můžu jen a jen doporučit :yes: Díky za dobrý nápad.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 1. 2019 20:44

Iru27: Dělám stejně, jen používám klasickou hlubokou fritézu, kterou si hýčkám, jako oko v hlavě, protože podobnou už nikde nedostanu. :-((

Iru27

19. 1. 2019 12:36

Je to fakt super bez míchání bez starostí bozi:yes::yes::yes:

popoluska340 popoluska340

20. 9. 2017 17:50

zrovna sa mi receptik hodi,musim kupit slaninu a urobime doma v trube .Poznam to len ako miesanie v kotli vonku,alebo na sporaku.Toto je pre mna novinka,tak som zvedava.:yes::yes::yes::yes:

Ivana Ch

18. 2. 2017 04:20

Nadja: :-D:-D:-D:yes:

Nadja Nadja

18. 2. 2017 00:28

:-O Proč škvarečky zavařovat, když stejně zmizí neznámo kam? Abych mohla nějaké zavařit, musela bych mít aspoň 10 kg sádla. :-D:-D:-D

Marie Svarcova Marie Svarcova

3. 12. 2016 16:02

:yes: z trouby je skvělé sádlo, pomalu dělaný guláš i maso - na 170° 1,5-2 hod vůbec nemusím hlídat. perfektní :yes::yes:

manina

24. 11. 2016 21:19

Sádlo škvařím v mikrovlnce. Půl až třičtvrtě kila asi pět minut přikryté. Potom zamíchám a dalších pět minut už přikryté být nemusí. Znovu zamíchám, aby se škvarky od sebe odlepily, nastaví dalších pět minut, ale už se dívám. Když škvarečky všechny plavou a více nezlátnou, je hotovo. Škvarky seberu děratou lžící a sádlo sleji. Sádýlko je krásně hlaďoučké, tuhé a voňavé. Při krájení sádla je nutno pečlivě odstranit každý kousíček masa. Jinak se při škvaření spálí a sádlo po spálenině zavání.

JituleP JituleP

23. 11. 2016 08:55

Taky dělám sádlo v troubě. Škvarky jsou bezkonkurenční a není s tím taková práce. Troubu předehřívám na 250°C, vložím pekáč, nezakrývám, jak se začne uvolňovat sádlo- cca za 10 min tak ztlumím na 150°C a nechám škvařit. Občas promíchnu. Mám velký pekáč, sádlo neodebírám. Před vložením do trouby podlévám vodou a pokud chceme škvarky tmavší tak přidám i trochu mléka..

Maryla381

22. 11. 2016 22:48

:-K

dadka

21. 11. 2016 17:17

už jsem o tom slyšela,tak to asi vyzkouším:yes:

cathleen cathleen

20. 11. 2016 17:43

Josef: nevím, jestli se sem k receptu savlinka vrátí, tak ti napíšu aspoň svoji zkušenost. Sádlo v troubě dělám nezakryté, dopsala jsem to do receptu;-)

Tom Beyk: díky :-K i v pekárně jsem zkoušela, ale nikdy se mi v ní škvarečky tak pěkně nevypekly.

Tom Beyk Tom Beyk

19. 11. 2016 18:37

...prima nápad, já dělám sádlo v pekárně a tam se tři kila nevejdou.:yes:

Josef

19. 11. 2016 14:23

savlinka: Dobrý den,prosím o info zdali je potřeba ten pekáč či hrnec v troubě přikrýt.Děkuji.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: škvaření sádla v troubě skvarene sadlo v troube sádlo škvařené v troubě škvaření sádla domácí sádlo v troubě skvareni syrového sádla sadlo škvaření sádla s mlékem škvařeni sadla v v troubě domácí škvařené sádlo v troubě škvarky v troube domácí sádlo z trouby jak zavařit sadlo škvařené sádlo z trouby jak se dělá sadlo škvarky dělané v troubě škvarky z trouby škvaření sádla v pomalém hrnci skvareni sadla a mleko škvaření syrového sádla v troube

Suroviny: sádlo, voda

TopRecepty.cz

Sádlo z trouby bez míchání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ogE3