Vepřové šneky s máslovou kukuřicí

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut + 45 minut pečení 3 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut + 45 minut pečení 3 názory

Suroviny 3 porce

500 g vepřových řízků
kvalitní šunka
eidam
Niva
provensálské koření
sůl
máslo
mražená kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Řízky omyjeme, osušíme a dobře naklepeme. Posolíme a okořeníme provensálským kořením z obou stran. Potom poklademe plátky šunky, eidamu a kousky nivy. Zamotáme do "šneků" a spíchneme špejlí.

  2. Dáme do pekáčku, na každého šneka dáme kousek másla a dáme do trouby vyhřáté na 180-200°C.

  3. Až se máslo rozpustí, podlijeme vodou a přikryjeme (když nemáme uzavíratelný pekáček, použijeme alobal) a pečeme asi 45 minut až hodinu.

  4. Na posledních 10 minut odkryjeme, aby nám vznikla kůrčička.

  5. Jako přílohu uděláme máslovou kukuřici: na rozpálenou pánev dáme rozpustit máslo a přidáme zmraženou kukuřici a restujeme do zezlátnutí. Nakonec osolíme.

Komentáře k receptu Vepřové šneky s máslovou kukuřicí

Tématické fráze: máslová kukuřice veprove zavitky s kukurici recepty se zmrazenou kukuřicí kukuřice na másle šneci s nivou a kukuřicí kukuřice recepty maslova kukurice na panvi šnek z vepřové panenky veprovy šneci recept na zmrazenou kukuřici