

Vepřové medailonky s fenyklem a kukuřicí
Suroviny
- 600 g vepřové panenky
- 1 velká bulva fenyklu
- 200 g mražené kukuřice / nebo 1 malá konzerva /
- 100 ml bíĺého vína
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- sladká chilli omáčka - nemusí být
Postup přípravy receptu
Z masa nakrájíme medailonky, mírně opepříme, zakápneme olejem a necháme tři hodiny naložené.
Rozpálíme hlubší pánev a medailonky zprudka opečeme. Zmírníme oheň, maso osolíme, přidáme fenykl nakrájený na jemné proužky, kukuřici, celé stroužky česneku, podlijeme vínem a necháme vařit až se tekutina vyvaří a zelenina je měkká, ale ne rozvařená.
Na konec zjemníme máslem a na talíři můžeme zakápnout chilli omáčkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové medailonky s fenyklem a kukuřicí
-
Jejejej, to nemá chybu!!
-
pěkný recept, už ho mám uložený
kuskus máme rádi, fenykl jsem ještě nedělala, takže to budu muset napravit
+
-
Děkuju vám
sretti - je to kuskus
Budu ráda, když někdo vyzkouší, fenykl dodá takovou zvláštní svěží vůni, kdo ho má rád, myslím, že si pochutná -
srettka, maris má vždy exkluzívne fotky...
recepty detto. -
Mňamka a "brutálně" hezký žravý fotky
-
Neni to kuskusem? Vypada to paradne
vsimate si,ze tu jsou cim dal tim lepsi fotky?
p.s.joo a fenykl miluju,sprasnu ho klidne jen tak -
Velmi hezký a nápaditý recept.Fenykl mám moc ráda a v kombinaci s masem a kukuřicí musí být výborný
.
-
Maris, já jsem na tom jako Rebeka, fenykl jsem nikdy nejedla a vůbec si neumím představit tu chuť, jako sušený určitě není. Láká mě to vyzkoušet, tak uvidíme, ale nic na tom nemění, že ti dávám 3.bod
-
Z fenyklu jsem sice něco kdysi vařila, ale už je to jednak dost dlouho a určitě ne tohle, takže si to zaslouží vyzkoušet
-
fenykl jsem nikdy nejedla,asi to budu muset napravit...
protože tohle vypadá opravdu na velikou dobrotu...
nepřeplácaná kombinace surovin a luxusní fotovelmi inspirativní
ukládám a posílám 1.bodík