Tatarák
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 711 kJ / 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,46 g |
Tuky | 33,89 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 523 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 18,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když jsme podle tohoto receptu tatarák připravili, vždy byli všichni spokojeni.
Raději upozorňuji, že tento tatarák není vhodný pro děti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2022 14:52
A zbytek jsem udělal bez příkras podle svého gusta: pouze sůl, pepř, po žbrdolci citr. šťávy a brandy (koňaku mi přišlo líto)
No, akorát se mi nedaří dohledat (Vlámové? Valoni? Francouzi? Italové?) kde že to dělají pouze takto jednoduše (pominuli kapary)
16. 10. 2021 01:05
11. 1. 2021 17:55
26. 10. 2019 23:46
26. 10. 2019 20:23
14. 10. 2019 08:45
31. 1. 2019 00:18
30. 1. 2019 21:41
28. 4. 2018 23:41
28. 4. 2018 23:37
28. 4. 2018 22:10
28. 4. 2018 18:57
Pokud by autorka nechala na titulním místě vlastní obrázek, tak by barva byla OK, že
To, že se maso mele je obvyklé a kdo zkoušel škrabat kilo svíce, tak se rád vrátí k mletí Spíše bych rád viděl ty dva hospodské lůmeny zmíněné v poznámce, jak dělají tatara ze SVÍČKOVÉ
"Necháme uležet v ledničce..." Tak to si třeba autorka (nebo ti dva výlupci) popletla s masem odleženým v KUSE
No, že to tak ale praktikovali, tak to už je jiná věc...
28. 4. 2018 11:45
27. 2. 2018 21:21
27. 2. 2018 20:47
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 12 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 13 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 16 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 6 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 7 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 8 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 8 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
10 nejlepších jídel devadesátek: Dejte si Katův šleh, kuře s broskví, šunkové rolky a další porevoluční hity!
7 kroků k dokonalému tatarskému bifteku: Tuto delikatesu z hovězí svíčkové si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: tatarak tatarák recept jak ochutit tatarák domácí tatarák recept na tatarák recept tatarák domaci tatarak recept ingredience na tatarák ingredience na hovězí tatarák recept tatarák z falešné svíčkové tatarský biftek recept jak dochutit tatarák tatarsky biftek recept na hovezi tatarak příprava tataraku tatarak ingredience hovezi tatarak tatarak z hoveziho masa recepty tatarák maso na tatarák
Suroviny: svíčková hovězí, kečup sladký, omáčka worcesterová, hořčice, chilli tekuté, olej, cibule, česnek, žloutek, sůl, pepř mletý
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31B9
100 názorů