Tatarák
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 711 kJ / 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,46 g |
Tuky | 33,89 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 523 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 18,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31B9
Moje poznámka
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31B9
Nejnovější recepty
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 33 minutami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 1 hodinou
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 18 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 22 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 23 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Wanilor před 6 minutami
Jihočeský kynutý koláč
jalamo před 59 minutami
Teplý těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec před 1 hodinou
Kuřecí nugetky v bazalkovém těstíčku
Nanda91 před 2 hodinami
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 11 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 12 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 12 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 12 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 12 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 13 hodinami
Tématické fráze:
tatarak,
tatarák recept,
jak ochutit tatarák,
domácí tatarák,
recept na tatarák,
recept tatarák,
domaci tatarak recept,
ingredience na tatarák,
ingredience na hovězí tatarák recept,
tatarák z falešné svíčkové,
tatarský biftek recept,
jak dochutit tatarák,
tatarsky biftek,
recept na hovezi tatarak,
příprava tataraku,
tatarak ingredience,
hovezi tatarak,
tatarak z hoveziho masa,
recepty tatarák,
maso na tatarák
Suroviny:
svíčková hovězí,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
hořčice,
chilli tekuté,
olej,
cibule,
česnek,
žloutek,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (110)
A zbytek jsem udělal bez příkras podle svého gusta: pouze sůl, pepř, po žbrdolci citr. šťávy a brandy (koňaku mi přišlo líto)
No, akorát se mi nedaří dohledat (Vlámové? Valoni? Francouzi? Italové?) kde že to dělají pouze takto jednoduše (pominuli kapary)
Pro sebe míchám často jenom se solí, pepřem a olejem (žloutkem), ale mančaft si do masa nacpe co je komu libo